DIY: baby mobiel zelf maken

DIY
baby mobiel

Zelf creatief aan de slag kunnen gaan voor de babykamer is ontzettend leuk. Je kunt je kleine namelijk echt iets unieks meegeven, en geen enkele babykamer is zoals die van jou. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf een mobiel kunt maken voor in de babykamer. Dus pak nu nog even een beker thee, want na deze blog wil je ongetwijfeld aan de slag.

DIY Baby Mobiel

Om je eigen mobiel te maken voor in de kinderkamer, heb je ten eerste een aantal spullen nodig. Start met een ring die straks de basis vormt voor je mobiel. Je kunt zelf de grootte kiezen. Kies voor één ring om te versieren naar wens, of ga voor meerdere kleine ringen om naast elkaar te hangen.

Zorg ook voor stevig touw waarmee je de ring kunt versieren en waaraan je de onderdelen van je mobiel wilt ophangen. Touw wat geschikt is voor macramé is meestal ook heel erg geschikt om zelf een baby mobiel mee te maken.

Als laatste heb je versiering nodig. Het beste werkt om voor een thema te kiezen. Dat kunnen prinsessen zijn of ridders, of iets neutralers zoals bosdieren, wolken of één enkel dier, zoals een pinguïn. Hou er rekening mee dat je thema van je mobiel past bij het thema van de rest van de babykamer. Wij maken in dit voorbeeld een mobiel met bosdieren, en dat zou bijvoorbeeld prima passen bij een soortgelijk behang.

Wikkelen maar

Wanneer je zelf je eigen baby mobiel maakt, kun je starten met het versieren van de ring. Wij hebben ervoor gekozen om de ring te omwikkelen met touw zodat deze extra stevigheid krijgt en ook nog eens een zachtere uitstraling heeft. Je kunt je ring, mits deze van hout is, ook verven. Zet de verf naderhand in de lak zodat je de ring minder gevoelig is voor krassen en beschadigingen.

Time to decorate

Wanneer je ring helemaal klaar is, kun je deze gaan versieren met losse elementen die je ophangt aan een touw. Dit touw bevestig je weer aan de ring. Je kunt zelf houten figuurtjes verven en ophangen, er kralen aan bevestigen of zelfs knuffels. Zorg wel dat het gewicht rondom de ring in evenwicht is, zodat deze niet scheef gaat hangen. Je kunt ervoor kiezen om het middenstuk lager te hangen, of juist om alle touwen gelijk te hangen.

Veiligheid voor alles

Wanneer je aan de slag gaan met je DIY baby mobiel, realiseer je dan dat alles extra veilig moet zijn. Alle elementen moeten goed vast zitten zodat niets zomaar los kan raken. Daarbij moet de kleine niet bij het mobiel kunnen. Hang hem liever niet boven de wieg, maar net er naast en buiten bereik. Hang je het mobiel wel boven de wieg, zorg dan dat je altijd een oogje in het zeil houdt. Meer tips voor een veilige babykamer, vind je in deze blog.

Let op de inrichting

Heb je de kinderkamer nog niet ingericht, dan is dit het ideale moment om te plannen waar het bedje komt de staan en waar je de mobiel wilt ophangen. Wil je meer tips over waar je allemaal rekening mee moet houden bij het inrichten van de babykamer? Wij hebben enkele tips al voor je op een rijtje gezet.

Laat je creaties zien!

Wij zijn altijd benieuwd naar de creaties van onze lezers. Heb jij je eigen baby mobiel gemaakt, of ben je aan de slag gegaan met één van onze andere DIY projecten, laat het ons dan weten op instagram met de hashtag Letscrindel en tag ons in je post.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp