DIY Blog – Hijs je stoffige kruk in een nieuw (kittig) jasje

DIY

Op zolder staat nog een kruk (van oma), je kan er geen afstand van doen maar hij past niet echt (of echt niet in je interieur) wat nu? Betrap jij jezelf er ook regelmatig op dat je denkt: ‘o, dat is vast heel lastig’ of ‘dat kost vast veel tijd.’ Met als resultaat dat je er nooit meer aan begint. Maar misschien dat je na het lezen van deze blog de stap toch eens wilt wagen. Het stofferen van een kruk of zitting van een stoel is namelijk makkelijker dan je denkt en het leuke is, ben je niet blij met het resultaat dan haal je het los en begin je gewoon opnieuw. 

Zo Door zelf je oude meubelen te herstofferen, breng je een stukje nostalgie, je eigen stijl en duurzaamheid samen, win win win! In deze blog laten we je stap voor stap zien hoe gemakkelijk het is om dit te realiseren. Haal je kruk maar alvast van zolder en let’s CRINDEL.

First things first – wat heb je nodig: 

  • Een kruk (of stoel met losse zitting), dit kan een krukje zijn die je al hebt of speur naar hartelust op de markten, bij de kringloop of online 
  • Een tacker + nietjes om de stof mee vast te zetten, heb je dit niet zelf dan kan je dit ook lenen voor prikkie bij iemand in de buurt met sites als www.peerby.com of www.hurenvanburen.nl   
  • Een (stoffen) Schaar
  • Nietenwipper (optioneel) en tang om de oude nietjes en stof te verwijderen
  • Stof: wordt de kruk vaak gebruikt dan kan je het beste meubelstof kiezen, meubelstof is extra dik en stevig. Is de kruk voor sporadisch gebruik dan kan je ook prima kiezen voor een decoratiestof
  • Een schroevendraaier om de zitting mee los en vast te maken

Ready, set, go!

Stap 1

Verwijder de zitting met een schroevendraaier en haal het los van de poten. 

Stap 2

Check de zitting 

Je kan de nieuwe stof over de oude heen bevestigen maar doe dit niet wanneer de oude stof skai is (de nieuwe stof gaat dan schuiven) of als de stof een grove textuur heeft (dat zie je door de nieuwe stof heen).

Wil je de oude stof verwijderen? Dat gaat als volgt:  ‘wip’ de nietjes met de nietenwipper los, trek vervolgens  met de tang de nietjes uit de zitting. De oude stof kan je daarna makkelijk verwijderen. 

Stap 3

Knip de stof op maat en laat genoeg ruimte over dat je stof vast kan nieten aan de onderzijde van de zitting. Tip: Je kan achteraf altijd bijknippen, liever te veel stof dan te weinig. 

Stap 4

Maak een denkbeeldig kruis en zet de eerste 4 nietjes op de plek waar de kruisjes zijn getekend. Dit zorgt ervoor dat  de stof evenredig wordt verdeeld. Trek hierbij de stof lichtjes strak. 

Stap 5

Niet de stof tussen de kruisjes verder vast door de stof licht strak te trekken. Bij een ronde vorm vouw je de stof  aan de onderzijde over elkaar heen, daar zie je niks van aan de bovenzijde.

Stap 6

Knip overtollig stof weg maar laat minimaal 2cm over en bevestig de zitting weer terug op de kruk. Tadaa! Jouw unieke kruk is af en helemaal hip zoals je dat zelf voor ogen had. Zoek een mooi plekje in de spotlights voor je DIY-pronkstuk, schiet een kiekje en deel het resultaat via #LetsCRINDEL. 

Succes!!

Upcycled, gerecycled en duurzaam interieur op CRINDEL

Misschien heb je het al gemerkt, bij CRINDEL houden we van upcycling, recycling en duurzame grondstoffen. Heb je zelf geen tijd of zin om zelf de Crea Bea uit te hangen dan kan je ook terecht bij één van onze duurzame interieurspecialisten. Schrootmeester, Ruig en Geroest, Hout van je stad, Re-tire, Manon Ruijgrok, Studio Manon Juliette om er een paar te noemen. Je vindt ze allemaal bij onze Wooninspiratie.

DIY Gestoffeerde Kruk eindresultaat
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp