DIY – Maak je eigen boho kerstdecoratie

DIY

Staat de kerst voor de deur, gaan de tuincentra dicht! Heb jij al kerstversiering kunnen inslaan of moet je het doen met de spullen van vorig jaar? Niet getreurd, maar wat simpele materialen die je makkelijk online kunt bestellen, maak je zo je eigen kerstdecoratie! Origineel, makkelijk en nog leuk om te doen ook. In deze blog gaan we aan de slag met onze eigen boho kerstkransen. Dat is kerst en een beetje vakantiesfeer in één mooie blikvanger.

Ready, set, go!

We beginnen met een dromenvanger/kerstcreatie/boho decorstuk ineen. Waarom? Nou, omdat het kan! Wat je ervoor nodig hebt?

  • Een metalen krans
  • Lint en bloemen naar keuze
  • Een center piece voor in je stalen krans
  • ijzerdraad
  • Knip en plak gereedschap

Om te beginnen leggen we alles klaar. Knip de linten op maat zodat je een mooie, omgekeerde piramide krijgt wanneer je de krans ophangt. Door de linten alvast op maat te knippen, kun je ook in één keer door. Lijm de linten vast aan de stalen krans. Wij hebben een lijmpistool gebruikt, maar een universele lijm werkt ook.

Wanneer de linten hangen, kun je het center piece bevestigen. Om in de boho sfeer te blijven, hebben wij gekozen voor een koperen blad met houten kralen maar misschien wil jij liever een rendier, een kerstman of totaal iets anders. En dat is het leuke van eigen creaties; alles is mogelijk. Om de krans iets meer aan te kleden, kun je een bloemversiersel langs de randen maken. Wij hebben een wilgentak langs de rand gemaakt welke we hebben bevestigd met ijzerdraad in koperkleur. Zo zit het stevig vast en zie je er bijna niets van.

Dat was krans een. Ben je klaar voor krans twee? Want deze wordt weer een tikkeltje anders.

De start tafel

Met krans nummer twee gaan voor iets meer glamour. Het is nog steeds boho maar met een beetje bling. Het is tenslotte kerst. Voor deze krans hebben wat grotere pluimtakken gekozen en bloemen met kleine strass steentjes erop. Daarnaast hebben een glazen diamanthanger op de kop kunnen tikken die we door de krans heen gaan verweven.

Begin groots

We beginnen met de grootste takken die we eerst langs de rand bevestigen met ijzerdraad. We gaan niet de hele rand af meer bekleden zo’n tweederde van de krans. Als de grotere takken bevestigd hebben, gaan we verder met de bloembladen met strass steentjes. Deze plaatsen we afwisselend links en recht voor een beetje balans in het geheel. Leg de bladeren niet plomp bovenop de pluimen maar verwerk ze er een beetje tussendoor zodat het niet duidelijk is waar het één begint en het ander ophoudt. Zitten je bladeren stevig vast? Dan kun je nu beginnen met het bevestigen van de glazen diamanten. Ook deze kun je her en der verspreid plaatsen. Maak ze vast met staaldraad zodat ze goed vast zitten. Ben je klaar? Voilá! Je glam/boho kersthanger is klaar!

Variety is the spice of life

Natuurlijk kun je eindeloos variëren met deze boho staalkransen. Maak ze helemaal in de kerstsfeer, of pas ze gewoon steeds weer aan aan jouw smaak. Maak ze ingetogen, chique of juist in allerlei kleuren. Je kunt eindeloos blijven variëren met een leuk decor stuk wat relatief makkelijk te maken is en leuk is om te doen.

Wij wensen je veel knutselplezier, en vergeet niet je creaties te delen op social media met de hashtag #letscrindel

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp