DIY – Maak je eigen bruisballen voor een ultiem relax momentje

DIY

Aan luxueuze badkamers kun je je helemaal vergapen. Wie droomt er niet van een vrijstaand, tweepersoonsbad met uitzicht? Een enorme inloopdouche met prachtig betegelde wanden? Misschien je eigen stoomcabine?

Wat je badder wensen ook zijn, het ultieme relax momentje creëer je toch echt zelf. In deze blog gaan we je wat geheimpjes verklappen over hoe je helemaal tot rust kan komen en – helemaal leuk – hoe je je eigen bruisballen kunt maken!

Zen zijn

Belangrijk bij jouw badmomentje is dat het vooral een momentje is voor jezelf. Zet je telefoon dus op stil, laat de kinderen even bij manlief achter en doe de deur  letterlijk achter je dicht. In dit digitale tijdperk en zeker nu we ook quarantaine zitten, wordt het steeds lastiger om echt even de rust op te zoeken. De informatie stroomt binnen en iedereen is thuis, dus, des te belangrijker om zo nu en dan een momentje te pakken om even helemaal op te laden.

Zorg voor goede basics

Is je badkamer schoon en opgeruimd? Heb je alle spulletjes die je wilt gebruiken bij de hand? Er is niets zo vervelend als aankijken tegen een berg was net wanneer jij je even in een tropisch kuuroord wilt wanen. Of dat je het warme water weer uit moet omdat je je conditioner bent vergeten. Gemak dient de mens, dus wees voorbereid. Ook voor wanneer je uit bad komt. Met een mooie badlakens van goede kwaliteit hou je dat stukje weldaad ook nog even vast wanneer je gerimpeld en voldaan het water uitstapt. Kijk bijvoorbeeld eens bij de projecten van Walra of Yumeko voor een badlakenset waarvoor je wél het bad wilt uitkomen.

Bruis je zorgen weg

Een heerlijk hulpmiddeltje om lekker tot rust te komen, zijn bruisballen. Het is niet voor niets dat dit één van de populairste baditems is. Bruisballen komen in alle geuren en kleuren en het leukste is, je maakt ze ook makkelijk zelf. Het is een leuk projectje om lekker mee aan de slag te gaan wanneer je het thuiswerken even beu bent of om samen met de kids te doen. Ben je er klaar voor? Dan gaan we aan de slag!

Ingrediënten

  • 100 gram baking soda
  • 40 gram wijnsteenpoeder
  • Twee eetlepels maizena
  • 20 druppels etherische olie naar keuze
  • Voedingskleurstof naar keuze
  • 25 ml vloeibare olie naar keuze
  • Een spraytje met water

Zet alles van tevoren klaar, want wanneer je eenmaal gaat mengen, is het fijner dat je in één keer door kunt. Nog een kleine tip: gebruik handschoenen en een stalen of glazen kom om alles mee te mengen. Kleurstoffen en etherische olie hechten zich namelijk makkelijk aan stenen of plastic schalen of aan je huid. En de volgende keer dat je lasagna maakt, wil je tenslotte niet dat die ruikt naar de Ylang Ylang.

Meng als eerste alle droge ingrediënten in een stalen kom en voeg dan langzaam de natte ingrediënten toe. Doe dit LANGZAAM om te voorkomen dat je bruisbal al aan het bruisen gaat. Als het goed is, eindig je met een kruimelig mengsel wat met een beetje druk wel aan elkaar blijft plakken. Kneed het mengsel goed door en druk het stevig in een vorm. Dit kan een bal zijn maar ook een vormpje wat je in de zandbak zou gebruiken. Let er op dat je de bruisbal héél stevig samen moet persen. Laat het daarna zeker 24 uur rusten en drogen, het liefst 48 uur. Wanneer je bruisbal goed droog is, kun je hem voorzichtig uit het vormpje halen. Laat het bad lekker vollopen et voilà! Jij bent klaar om in bad te gaan!

Geniet ze!

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp