DIY – Maak je eigen elfentuin met de kinderen

DIY

Dachten we bijna de lockdown achter de rug te hebben, blijkt het dat we toch nog even thuis zitten. Dat betekent voor iedereen dat we een tandje bij moeten zetten, ook voor onze kinderen. Zij missen de vriendjes in de klas, de structuur van het naar school gaan en ook zij horen het nieuws om zich heen en maken zich soms zorgen. Daarom kijken we bij CRINDEL deze maand hoe we thuiswerkende en lesgevende ouders, en de kinderen die school moeten missen, extra kunnen ondersteunen. Dat doen we deze maand met een leuke winactie op onze social media kanalen en door twee leuke blogs. Deze week kijken we hoe we een stukje verbeelding terug kunnen brengen in de wereld van onze kinderen. Even weg van huiswerk en corona en even terug naar de pret en een wereld vol fantasie. We gaan onze eigen elfentuin maken!

Een elfentuin? Hoe doe je dat?

Bij een elfentuin hoort allereerst een elfendeurtje. Om te beginnen, gaan we bepalen waar we de tuin willen hebben. Heb je een mooie boom in de tuin? Misschien een grote steen, of een stukje muur van het huis waar een elfendeurtje tegenaan kan staan? Misschien wil je de elfentuin wel binnen hebben en is er een stukje muur van de slaapkamer waar een mooie elfendeurtje tegenaan past. Als je besloten hebt waar de elfentuin komt, kun je ook gaan kijken wat je er – naast een deurtje – allemaal kwijt wilt. Misschien wil je er een klein brievenbusje bij om briefjes voor de elf in te doen, of een kleine schommel. Laat de kinderen meedenken over hoe ze de elfentuin zo mooi mogelijk kunnen maken. Wie weet komt er wel een echt elfje te wonen.

Het elfendeurtje

Om zelf een elfendeurtje te maken, is het het makkelijkst om dit te doen met houten ijsstokjes. Als eerste gaan we de stokjes verven in de juiste kleur. Misschien wil jouw elf wel een knalpaarse deur, of een donkergroene. Misschien heeft elke stokje wel zijn eigen kleur. Laat de verf in ieder geval goed drogen voor je verder gaat met de volgende stap. Met een goede houtlijm of lijmpistool kun je de stokjes aan elkaar plakken tot je een deurtje hebt. Plak er wat leuke steentjes op voor de sier. Vergeet de deurknop natuurlijk niet en misschien een inimini naambordje. Als de lijm goed droog is, kun je het deurtje in de blanke lak zetten. Dit voorkomt dat de houtjes buiten gaan rotten en beschermt tegen krassen en stoten. Breng circa twee of drie lagen blanke lak aan wanneer je het deurtje buiten wilt zetten.

Vind je stokjes te simpel of niet natuurlijk genoeg, dan kun je natuurlijk ook zelf takjes verzamelen in de tuin en hiervan een deurtje maken.

Maak de tuin compleet

Een elfendeurtje alleen is natuurlijk al heel leuk maar om het echt af te maken, kunnen we er nog meer bij zetten. Wat dacht je van een schommel? Deze maak je heel simpel door takken tegen elkaar te lijmen en met touw er een schommeltje aan te hangen. Zorg dat je goede lijm gebruikt zodat je niet met takken in je handen zit te wachten to het droog is. Zo maak je ook heel simpel kleine bankjes of een tafeltje. Het hoeft allemaal niet perfect, zolang we maar pret hebben. Terwijl je met de kids de meubeltjes of speeltoestellen maakt, kunnen jullie verhalen vertellen over hoe de elfen jullie mooie creaties gaan gebruiken.

Ook een klein brievenbusje is leuk om te maken en op te hangen en heeft misschien een leuke psychologische waarde. Vertel je kids dat ze hun zorgen op kunnen schrijven en in de brievenbus van het elfje kunnen doen. Je kunt een briefje met mooie woorden terug schrijven aan je kind of vertellen dat de elfjes de zorgen meenemen, ver hier vandaan.

Leg een mooie tuin aan

Het is natuurlijk al top dat de elfentuin een deurtje en wat meubeltjes heeft, maar vergeet niet een stukje ‘landscaping’. Over welk pad komt de elf bij zijn of haar huis? Welke bloemen en plantjes kunnen we erbij zetten? Welke diertjes zouden bij de elfentuin kunnen komen? Hoe maken we er een mooie tuin van? Door ook de kinderen hierin te betrekken, leren ze spelenderwijs wat van de natuur en zijn ze heerlijk buiten.

Nu we voor onze kinderen een stukje magie in onze eigen tuin of in huis hebben gebracht, kunnen we ook gaan kijken naar onszelf. Want ook papa en mama hebben wel wat extra’s verdien. Daar gaat onze blog volgende week over. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om geen enkele blog te missen, volg CRINDEL op instagram (@CrindelNL) of Facebook voor onze winacties en updates of lees verder bij de rest van onze tips.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp