DIY: Zelf een adventskalender maken

DIY

Nog 38 nachtjes slapen en dan is het kerst! Om je te helpen aftellen, wil je natuurlijk zo’n mooie adventskalender in huis hebben. Adventskalenders zijn gemakkelijk in de winkel te koop, maar heb jij, net als wij, wel genoeg van de standaard luikjes met veel te weinig chocola er in? Dan hebben wij de ideale oplossing. Pak de lijm en het karton er maar bij, want wij gaan onze eigen adventskalender maken en wel in de vorm van een kerstboom met voldoende ruimte voor cadeautjes.

Doosjes, doosjes, doosjes

We starten met het vouwen van 24 doosjes. Ja, echt waar. Koffie erbij, muziekje op en voor je het weet is het voorbij. Deze 24 doosjes worden uiteindelijk de plek waar jij je cadeautjes en chocola in gaat verstoppen, dus zorg voor voldoende ruimte. Voor deze blog hebben we doosjes van 7,5 centimeter gebruikt. Dat is op zich prima voor gezichtsmaskertjes, monsters van parfum of kleine chocolaatjes, maar wil je er een complete reep Tony’s Chocolonely in kwijt, dan moet je het formaat even opschroeven.

Ben je klaar met het vouwen van de doosjes? Dan wordt het tijd om elke zijde te versieren. Wij hebben dat gedaan met inpakpapier van degelijke kwaliteit. Goedkoop folie papier geeft namelijk een wat rommelige look. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elke zijde zelf te versieren met stiften, stickers en strass. Zorg er wel voor dat de doosjes niet te zwaar worden.

Plak er als laatste één van de cijfers van 1 tot en met 24 op en tadaa! Je bent klaar met de eerste stap.

De Stam

Om de basis van de adventsboom te maken, kunt je een stuk karton pakken wat je oprolt. De rol moet groot genoeg zijn om acht doosjes tegenaan te nieten en hoog genoeg zijn zodat de doosjes los hangen van de grond. Versier de kartonnen stam met inpakpapier, verf of ander knutselwerk naar keuze.

Heb je de eerste rij met acht doosjes rondom de stam vastgeniet? Dan kun je door met de volgende laag van zeven doosjes. Niet deze wederom vast aan een stuk rond karton voor de stevigheid en niet ze daarna met de bodem vast aan het dakje van het doosje eronder. Zo krijg je een stevige basis die tegen een stootje kan.

Heb je nou gekozen voor doosjes met formaat á la verhuisdoos (die PS5 moet tenslotte ergens in passen), laat dan de stam achterwegen en zie de eerste laag met acht doosjes (of liever gezegd ‘dozen’) gewoon als de basis.

Reach for the top

Je hebt al een ronde van acht doosjes en zeven doosjes op elkaar geniet. De volgende laag bestaat uit vijf doosjes gevolgd door drie doosjes. De laatste hiervan heeft geen karton meer nodig om ze tegenaan te nieten omdat er nog maar weinig ruimte overblijft. In plaats daarvan kun je de bodem het beste direct tegen het dakje van de doosjes eronder nieten (of plakken). Als laatste volgt het bovenste doosje, de dag voor kerst, nummer 24, of een ander favoriet getal naar keuze.

Het staat je natuurlijk vrij om met het aantal lagen en de verdeling van de doosjes te spelen. Voor een mooi ‘kerstboom-resultaat’ zijn minimaal vijf lagen zeker aan te raden.

Het leukste stuk

Nu je creatie klaar is, wordt het tijd voor de finishing touch. Met een mooi lint kun je de top van het adventsboom versieren, of plaats gewoon een echte piek.

Het leukste is natuurlijk het vullen van de adventsboom. We doen wat kleine suggesties:

  • Cadeaubon
  • Gezichtsmaskers
  • Make-up
  • Monsers van parfum
  • Luxe bonbons
  • Reisdeodorant
  • Nagellak
  • Sokken
  • Metal Works- 3D
  • Sierraden

Of kijk voor cadeau inspiratie eens bij deze blog met de leukste cadeaus op CRINDEL.

Je adventskalender-kerstoom-diy-creatie is nu helemaal klaar. Het wordt dus wachten tot 1 december tot je je eerste cadeautje uit mag pakken.

In de tussentijd kun je je vast vermaken met speuren naar de leukste wooninspiratie of met het lezen van een aantal van onze andere DIY blogs.

Vergeet je jouw creatie niet te delen via Instagram met de hashtag #letscrindel?

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp