DIY: zelf een fotowand maken

DIY

Je eigen foto wand of gallery wall maken vraagt wat creativiteit en planning. Maar wat is er nou leuker dan je eigen, gepersonaliseerde wand creëren, helemaal voor jezelf op maat gemaakt?

Je kan een fotowand invullen met persoonlijke foto’s, of je kan er een waar kunstproject van maken. Dat laatste gaan we vandaag bekijken, want je eigen wand met zelf gemaakte kunst is toch wel iets unieks. Pak de koffie er maar bij, want dit wordt weer een leuke blog vol inspiratie!

Wat en waar?

De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen voordat je aan de slag gaat zijn; wat ga je ophangen en waar? Heb je een hele wand tot je beschikking, of slechts een klein stukje, bijvoorbeeld in een verloren hoekje van je woning? Welke hoeveelheid ruimte je ook hebt, pas het aantal fotolijsten wat je wilt ophangen aan aan je mogelijkheden.

En wat ga je ophangen? Welk thema heeft je woning? Ben je van de inspirerende quotes, of meer van de landschappen? Zorg dat je in ieder geval een idee en inspiratie hebt voordat je de stad in gaat voor spullen.

Transparante Kunst

Helemaal hot zijn tegenwoordige de transparante fotolijsten van dubbel glas. Hier kun je foto’s in plaatsen waarbij je een doorzichtige passe-partout krijgt. Maar waarom zou je daar stoppen? Met een beetje creativiteit kun je ook dunne voorwerpen kwijt tussen de glazen wanden van een transparante lijst. Denk aan gedroogde/kunst bloemen en bladeren, mooie of kleurrijke stoffen, platte, geslepen kristallen of stenen, wat voor kunstwerk jij er ook van wilt maken.

Het is aan jou of je alleen transparante fotolijsten op wilt hangen, of dat je deze wilt afwisselen met normale lijsten of andere kunstwerken.

Kleur en vorm

Nadat je besloten hebt wat je op wilt hangen en waar, is het ook van belang om te kijken naar kleur en vorm. Voor een chiquere, elegantere stijl, zijn zwarte, slankere lijsten aan te raden. Wil je iets vrolijkers, dan kun je werken met lijsten van verschillende soorten hout. Of als je echt een kleurexplosie wilt, kun je ook kiezen voor verschillende kleuren lijsten.

Kijk daarna na de groottes van je fotolijsten. Zorg dat je afwisselende maten hebt voor een speels effect. Wanneer alles dezelfde maat heeft, wordt het als snel een strakke, eentonig collage van materiaal, maar wanneer je speelt met plaatsing en formaat, krijgt het geheel iets minder strengs waardoor jouw creatie gemakkelijker bij verschillende woonstijlen pas en ook nog eens uniek oogt.

Je kunt ook spelen met de vormen van wat je op wilt hangen. Vierkant, rond, driehoekig? Waarom niet? Kijk wat bij jou en je interieur past en speel met vormen en materialen voordat je daadwerkelijk iets ophangt.

Ophangen maar

Leg van tevoren op een kleed uit hoe je de fotowand aan wilt brengen, dus in welke volgorde je de fotolijsten op wilt hangen. Gebruik altijd een waterpas en lineaal om ervoor te zorgen dat jouw creatie niet schots en scheef hangt en in het midden van je wand (als dat is wat je wilt!).

Meer tips over het maken en ophangen van jouw gallery wall, vind je eventueel nog in deze blog.

Afhankelijk van de grootte van je fotolijsten kun je werken met plakstrips, spijkers en schroeven.

Let’s CRINDEL

Ga je zelf aan de slag met je eigen Gallery wall of heb je er zelf pas één gemaakt? Deel je foto’s met ons op instagram via de hashtag #letscrindel want wij zijn natuurlijk super benieuwd.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp