DIY: zelf een sleutelrekje maken

DIY
DIY sleutelrek

Joehoe! Tijd om weer die handjes uit de mouwen te steken want we starten vandaag weer met een super leuk DIY project. We gaan namelijk ons eigen sleutelrekje maken en niet zo maar één! We geven er natuurlijk weer een mooie creatieve draai aan want zeg nou zelf; als je dan toch je eigen interieur accessoires gaat maken, dan kunnen ze net zo goed uniek zijn.

Sleutelrek, sleutelkast of sleutelplank?

Er zijn 101 manieren om ervoor te zorgen dat je ‘s ochtends vroeg niet naarstig op zoek moet naar je kwijtgeraakte sleutels. Buiten een sleutelrek, zou je ook zelf een sleutelkastje kunnen maken waarin je sleutels ophangt. Het voordeel hiervan is dat je sleutels uit het zicht hangen. Een nadeel is dat er een extra handeling voor nodig is om bij je sleutels te komen of om ze op te bergen. En gemak dient toch echt de mens. Naast een sleutelkast, kun je jouw items ook kwijt op een plank die je speciaal reserveert voor bijvoorbeeld sleutels. Het voordeel van een diy sleutelplank is dat je nooit moeilijk hoeft te doen om je sleutels weg te leggen of te pakken. Het nadeel is wel dat het rommeliger is en dat je dus meer risico loopt om dingen kwijt te raken.

Een zelf gemaakt sleutelrekje blijft dan ook favoriet. Je sleutels hang je netjes weg, zonder risico dat het rommelig wordt of dat het veel moeite kost om je sleutels op te hangen. Laten we aan de slag gaan!

Start bij het begin

Klinkt logisch he? Daarom doen we dat ook. Dus laten we eerst kijken naar de materialen die we nodig hebben. Voor dit project moet je vier, vijf of zes hexagons hebben. De grootte bepaal je natuurlijk zelf en het aantal ook. Hexagon van hout kun je nog gemakkelijk verven en bewerken dus voor dit project heeft dat zeker de voorkeur.

Kies de kleur verf die je eventueel wilt gebruiken (acryl verf werkt prima voor hout) en waar je de hexagons verder nog mee wilt versieren. Wij doen dat met mos zodat ons project straks een warme, maar toch hippe uitstraling krijgt. Wil je ook mos toepassen? Zorg dan dat je geprepareerd mos koopt bij de winkel want het mos uit je tuin zal gaan schimmelen en zijn kleur verliezen.

Als laatste is het belangrijk dat je kijkt hoe je de hexagons op wilt gaan hangen. Een simpele dubbelzijdige wandsticker is voldoende zolang je elke hexagon niet teveel belast.

Bepaal de vorm van je DIY sleutelrekje

In welke compositie wil je jouw zelf gemaakte sleutelrek straks op de muur gaan hangen? Kies voordat je begint in welke volgorde je de hexagons wilt gaan ophangen, zodat je daar rekening mee kunt houden tijdens het decoreren van je diy sleutelrek.

Kijk ook, afhankelijk van de compositie, hoe je elke tegel gaat ontwerpen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan wanneer je jouw sleutelrek zelf aan het maken bent. Bepaal welk deel je wilt verven, waar je het sleutelhaakje gaat hangen en waar je de hexagon versiert met mos of andere materialen.

diy sleutelrek

Is je DIY sleutelrek nu klaar?

Bijna. Wanneer je jouw zelfgemaakte sleutelrekje naar tevredenheid hebt gedecoreerd, kunnen we hem op gaan hangen. Kies een plek, het liefst in de hal van je woning, waar het sleutelrekje makkelijk bereikbaar is. Het is niet handig wanneer je moet polsstok hoogspringen om wat op te bergen, dus bereikbaarheid is key.

Hang je project op met behulp van daarvoor bestemde plakkers, haakjes, hangers of wat dan ook en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat alles netjes recht hangt. Wanneer je alles hebt opgehangen kun je je sleutels kwijt, of een sjaal of hoed, gewoon voor de afwisseling.

Is het gelukt?

Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar jouw eigen creatie. Deel deze met ons door hem de hashtag LetsCrindel te geven en ons te taggen in je post.

Wil je aan de slag met meer leuke DIY projecten? Bezoek dan onze tips voor meer leuke ideeën. Knutsel ze!

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp