DIY – Zelf je eigen kaarsen draaien

DIY

Dure designer kaarsen kopen? Dat kan en staat zeker mooi maar niet iedereen heeft het budget voor luxueuze kaarsen. Dus waarom maak je ze niet gewoon zelf? De kaarsen zijn klaar in een handomdraai en staan ook nog eens super hip.

Benodigdheden

Allereerst heb je natuurlijk lange kaarsen nodig. Deze kun je voor weinig halen bij low-budget interieur winkels, of, wie heel handig is, maakt ze gewoon zelf.

Naast de kaarsen heb je een grote pan of vaas nodig waar de kaarsen helemaal in passen. Verder mag een deegroller of platte spatel niet ontbreken en misschien nog wat versiersels waarmee je de kaarsen nog verder op kunt leuken.

Stap 1

Vul de pan of vaas met goed warm water. Dit water moet niet net van de kook af zijn want dan verschrompelen je kaarsen. Maar het moet ook zeker niet te koud zijn. Laat de kaarsen hier een kwartiertje in rond drijven.

Na een kwartier voelen de kaarsen – als het goed is – slaap en kneedbaar aan. Dit is het moment om ze uit de pan te halen en neer te leggen op een vlakke ondergrond.

Met een spatel of deegroller druk je de kaars plat. Zo krijg je een lange, kneedbare, platte kaars. “Trust the proces” – het komt goed.

Stap 2

Zijn de kaarsen goed plat en kneedbaar? Dan kun je nu gaan beginnen om ze met je vingers te draaien. Experimenteer met de dikte van de kaars en de fijnheid van de draaibewegingen. Je kunt hele strak gedraaide kaarsen maken, kaarsen die wat losser gedraaid zijn of een combi van de twee. Overigens hoef je ook niet heel de kaars te draaien. Een stukje boven en onder houden zoals het was, kan ook heel mooi staan.

De extra’s

Hier hoeft het natuurlijk niet op te houden. Pimp je kaarsen door er glitter of strass aan toe te voegen. Draai twee kleuren kaarsen in elkaar – of drie! – of maak ze in een spiraal. Je kunt in de zachte was ook inkepingen maken of een honingraat patroon. Kortom, je kunt je helemaal uitleven en je creativiteit op de volle loop laten als het om kaarsen gaat. Leuk toch? Maak je ook nog eens indruk op je bezoek.

More, more, more

Ga je zelf aan de slag met kaarsen draaien? Vergeet dan niet je creaties te delen op Instagram met de hashtag #Letscrindel. Wil je meer leuke DIY’s of andere blogs lezen, check dan even onze woontips.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp