Maak zelf een geweven dromenvanger

DIY

Vandaag hebben we weer een leuke DIY blog voor je klaar staan. We gaan namelijk aan de slag voor het maken van een eigen dromenvanger. Helemaal hip in een boho, vintage of ecointerieur. Een dromenvanger heb je eigenlijk zo gemaakt en je kan alle materialen en kleuren aanpassen naar eigen smaak. Dus, lees lekker mee en dan kun je daarna zelf gemakkelijk aan de slag.

Wat hebben we nodig?

Allereerst natuurlijk een ring, want deze vormt de basis van jouw dromenvanger. De ring kan elke formaat hebben wat jij wilt. Hou er wel rekening mee, hoe groter de ring, des te meer werk je er aan hebt.

Daarnaast hebben we wol nodig, of stoffen die er in ieder geval op lijken. Kies zelf de kleuren die je het meeste aanspreken. Of het nu aardetinten zijn, zeekleuren of misschien wel groentinten, als past bij jouw interieur, zit je helemaal snor.

Daarnaast hebben we een stevigere garen nodig om het ‘skelet’ van de dromenvanger mee te maken. Hier is gekozen voor sisaltouw, maar je kunt ook gaan voor iets kleurrijkers of juist iets doorzichtigs.

Ornamenten mogen natuurlijk niet ontbreken. Veren, kralen, oogjes, wat je zelf het mooist vindt.

En als laatst; een schaar en een dikke naald.

Het skelet

We beginnen met het maken van een raamwerk voor de dromenvanger, dit keer een simpele structuur van acht spaken. Hoe fijner je de spaken maakt, des te strakker wordt je uiteindelijke design. Doe dus eigenlijk nooit minder dan acht spaken om ervoor te zorgen dat het wol netjes op zijn plek blijft zitten.

Je mag bij het uitkiezen van een skelet zo creatief zijn als je zelf wilt. Trek het midden bijvoorbeeld naar de zijkant, of maak het skelet in een hart vorm. Net wat jij wilt.

Start met weven

Om te starten pakken een flink stuk wol wat we in het centrum vastknopen. Het andere uiteinde gaat door de dikke naald. Wat je dan doet is eigenlijk alleen maar over en onder de spaken weven. Sla zo nu en dan een spaak over zodat je het weefpatroon af en toe doorbreekt en er geen spaken meer zichtbaar blijven. Wissel af met verschillende kleuren en stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld één kleur nemen, maar ook twee of drie kleuren samenvlechten om vervolgens door de spaken heen te weven.

Time-2-Decorate

Wanneer je voldoende touw door de spaken heen gewoven hebt – je kunt er zelf voor kiezen om het wiel helemaal te vullen of slechts gedeeltelijk – kun je gaan starten met het decoreren van je dromenvanger. Kies een mooie ‘center piece’ die je in het midden hangt en begin vervolgens aan de slierten onderaan de dromenvanger.

Pak stukjes touw waarbij je zelf steeds kijkt welke lengte je aan wilt houden. Versier de touwen met veren, kralen, vlechtwerk of stras, net wat je wilt, en hang ze aan de onderkant van de dromenvanger. Voilá! Je hebt een prachtige creatie gemaakt die je zo in de slaapkamer kunt hangen.

Where to hang it?

Van oudsher worden dromenvangers boven het hoofdeind van het bed gehangen. Het vlechtwerk binnen de cirkel zou de boze dromen vangen terwijl de veren positieve energie aantrekken.

Maar, tegenwoordig kom je dromenvangers eigenlijk overal tegen. Boven de bank, voor het raam in de keuken of zelfs in je eigen, boho tuin.

Heb je al helemaal zin om aan de slag te gaan? Deel dan vooral je creaties op social media met de hashtag #letscrindel.

Wil je liever nog meer leuke blogs lezen? Bij onze tips vind je genoeg om je interieurvibes omhoog te brengen.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp