Zo maak jij jouw eigen gallery wall

DIY

Het is helemaal in, hot and happening. De gallery wall. Heb jij nog een leeg stuk muur over waarvan je niet wat je ermee moet? Lees dan even verder om alles te weten te komen over deze hippe trend, want de gallery wall is niet alleen super tof, je kan er ook eindeloos mee blijven variëren. 

Wat is het?

Een gallery wall lijkt op een fotocollage die je op de muur kunt aanbrengen, maar in tegenstelling tot een fotocollage kun je de foto’s binnen een gallery wall ook afwisselen met andere vormen van kunst, zoals bijvoorbeeld een dromenvanger, een tegeltje of een houtsnijwerk. Nu lijkt het heel simpel om je eigen gallery wall op de muur te schroeven, maar toch komt er net iets meer bij kijken dan je denkt. Daarom geven wij je bij deze wat tips en trucs.

Beginnen bij het begin

Allereerst moet je natuurlijk bepalen hoeveel ruimte je hebt voor je eigen gallery wall. Hoeveel fotolijstjes zou je kwijt kunnen? En wil je jouw gallery wall eventueel nog afwisselen met andere kunst en is daar ruimte voor? Een handige tip is om van papier enkele formaten van fotolijstjes en andere kunst uit te knippen en die op de muur te plakken om zo gemakkelijk te bepalen wat je waar wilt hebben, zonder dat je eerst de spijkers in de muur hebt geslagen. Wanneer je een lay-out hebt bepaald, kun je verder met het uitzoeken van de juiste kunst en vorm.

Shapes and sizes

Bij het uitknippen van de papieren voorbeeld voor op de muur heb je misschien al bepaald welk formaat van kunst je waar wilt hebben, maar dat is nog niet alles. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het soort fotolijsten wat je wilt hebben. Qua fotolijsten kun je best wat variatie aanbrengen. Niet elke lijst hoeft exact hetzelfde te zijn. Je kunt variëren qua stijl, kleur en breedte maar let er wel op dat het geen kakofonie van kleuren en stijlen wordt. Enige variatie is leuk en kan een anders strakke look wat speelser maken, maar een hele bonte verzameling aan lijsten geeft misschien weer net iets teveel onrust. Houdt bij het uitzoeken van je fotolijsten ook rekening met de kunst die je eventueel tussendoor wilt hangen en of het goed matcht bij elkaar.

Kunst zoals jij dat wilt

De gallery wall kun je helemaal invullen zoals jij dat wilt. Je kan bijvoorbeeld je eigen foto’s afdrukken en inlijsten of kiezen voor kunst van een kunstenaar zoals bijvoorbeeld Umo Art of Kunstbloc. Op Crindel kun je hun prachtige creaties bewonderen en wellicht inspiratie opdoen voor aan je eigen muur. Wil helemaal geen lijst, of zelfs grotere foto’s makkelijk kunnen vervangen? Kijk dan eens bij de projecten van Wall Stars of Werk aan de muur voor inspiratie. 

Kunst tussendoor

Bij een gallery wall kun je ervoor kiezen om alleen gebruik te maken van foto’s, maar je kunt er ook voor kiezen om je foto’s af te wisselen met anderen soorten kunst. Draumr verkoopt bijvoorbeeld kunstwerken van planten die leuk zijn om aan de muur te hangen, maar je kunt ook kiezen voor kleine kunstwerken van olijfhout van Iqonya. Misschien heb je zelf een leuk haakwerkje wat je erbij wilt hangen of een gedicht wat je aanspreekt. Waar je ook voor kiest, bedenk je dat je eindeloos kunt blijven variëren. Dus ben je het na een jaar zat, dan hang je er gewoon iets anders voor in de plek.

Meer tips lezen? Check dan snel onze blogs voor de allerleukste woonideeën. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp