Duurzaam omgaan met je jacuzzi? Dat doe je zo!

Duurzaamheid

Wil je heel graag een jacuzzi kopen? Maar wil je het liefst ook een beetje energiezuinig en milieubewust leven? Deze twee gaan helaas niet perfect samen. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om duurzamer om te gaan met je jacuzzi. Dit scheelt op de energierekening en is beter voor het milieu. Ben je op zoek naar een jacuzzi van goede kwaliteit? Bekijk dan de projecten van Elite Wellness op Crindel.

Beschermen tegen weersomstandigheden

Ten eerste is het goed om je jacuzzi te beschermen tegen weersomstandigheden. Dit doe je door je jacuzzi op een beschutte plek te plaatsen. Hierbij heeft een afdak de voorkeur, omdat een boom bladeren kan loslaten die in het water vallen. De wind die langs de jacuzzi gaat als je deze niet op een beschutte plek zet, zorgt ervoor dat de jacuzzi warmte verliest. En daardoor gebruikt de jacuzzi alleen meer stroom om het water te verwarmen. Daarnaast is het voor jezelf ook nog eens een stuk comfortabeler als je uit de wind zit.

Afdekzeil gebruiken

Om de jacuzzi nog eens extra te beschermen tegen weersomstandigheden, is een afdekzeil cruciaal. Er gaat namelijk veel warmte verloren als je geen afdekzeil gebruikt, omdat de warmte van het water opstijgt. Dankzij het afdekzeil blijft het water beter op temperatuur en hoeft de jacuzzi niet constant veel stroom te gebruiken om het water te blijven verwarmen.

Slimme jacuzzi’s

Ook zijn er tegenwoordig slimme jacuzzi’s die je kunt bedienen met behulp van een app. In de app kun je makkelijk allerlei instellingen aanpassen, zoals de temperatuur van het water. Om energie te besparen kun je de temperatuur over het algemeen wat lager houden, en de temperatuur pas verhogen vlak voordat je in de jacuzzi wil. Ook dit bespaart je energie! En als je op vakantie gaat, zet je de temperatuur natuurlijk voor langere tijd een stuk lager. Let erop wanneer je een jacuzzi aanschaft dat deze vakantiemodus heeft, en vergeet deze vooral ook niet in te stellen wanneer je daad werkelijk vertrek naar de costa!

Filters schoonmaken

Als je de filters van de jacuzzi niet goed schoonmaakt, zal de weerstand waarmee het water hier doorheen wordt gepompt groter worden. Dit betekent dat er minder nieuw water de jacuzzi in stroomt, en dat er dus minder warmte in komt. Houd de filters altijd goed schoon en vervang ze als dit nodig is. Je water blijft dan gemakkelijker verwarmd en dat scheelt je weer een lading energie.

Geen gebruik van luchtjets

De luchtjets in een jacuzzi zorgen voor een fijne massage, maar ze kosten ook veel stroom. Als je de luchtjets gebruikt, wordt er namelijk koude lucht de jacuzzi in geblazen. Hierdoor koelt het water af en kost het weer extra moeite om het water op temperatuur te brengen. Gebruik de luchtjets dus maar kort, of als het even niet hoeft, helemaal niet.

Wil je meer tips over duurzaamheid? Bekijk snel alle andere tips op Crindel.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp