Duurzaam omgaan met je spa? Dat doe je zo!

Duurzaamheid

Wil je heel graag een spa kopen? Maar wil je het liefst ook een beetje energiezuinig en milieubewust leven? Deze twee gaan helaas niet perfect samen. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om duurzamer om te gaan met je spa. Dit scheelt op de energierekening en is beter voor het milieu. Ben je op zoek naar een spavan goede kwaliteit? Bekijk dan de projecten van Elite Wellness op Crindel.

Beschermen tegen weersomstandigheden

Ten eerste is het goed om je spa te beschermen tegen weersomstandigheden. Dit doe je door je spa op een beschutte plek te plaatsen. Hierbij heeft een afdak de voorkeur, omdat een boom bladeren kan loslaten die in het water vallen. De wind die langs de spa gaat als je deze niet op een beschutte plek zet, zorgt ervoor dat de spa warmte verliest. En daardoor gebruikt de spa alleen meer stroom om het water te verwarmen. Daarnaast is het voor jezelf ook nog eens een stuk comfortabeler als je uit de wind zit.

Afdekzeil gebruiken

Om de spa nog eens extra te beschermen tegen weersomstandigheden, is een afdekzeil cruciaal. Er gaat namelijk veel warmte verloren als je geen afdekzeil gebruikt, omdat de warmte van het water opstijgt. Dankzij het afdekzeil blijft het water beter op temperatuur en hoeft de spa niet constant veel stroom te gebruiken om het water te blijven verwarmen.

Slimme spa’s

Ook zijn er tegenwoordig slimme spa’s die je kunt bedienen met behulp van een app. In de app kun je makkelijk allerlei instellingen aanpassen, zoals de temperatuur van het water. Om energie te besparen kun je de temperatuur over het algemeen wat lager houden, en de temperatuur pas verhogen vlak voordat je in de spa wil. Ook dit bespaart je energie! En als je op vakantie gaat, zet je de temperatuur natuurlijk voor langere tijd een stuk lager. Let erop wanneer je een spa aanschaft dat deze vakantiemodus heeft, en vergeet deze vooral ook niet in te stellen wanneer je daad werkelijk vertrek naar de costa!

Filters schoonmaken

Als je de filters van de spa niet goed schoonmaakt, zal de weerstand waarmee het water hier doorheen wordt gepompt groter worden. Dit betekent dat er minder nieuw water de spa in stroomt, en dat er dus minder warmte in komt. Houd de filters altijd goed schoon en vervang ze als dit nodig is. Je water blijft dan gemakkelijker verwarmd en dat scheelt je weer een lading energie.

Geen gebruik van luchtjets

De luchtjets in een spa zorgen voor een fijne massage, maar ze kosten ook veel stroom. Als je de luchtjets gebruikt, wordt er namelijk koude lucht de spa in geblazen. Hierdoor koelt het water af en kost het weer extra moeite om het water op temperatuur te brengen. Gebruik de luchtjets dus maar kort, of als het even niet hoeft, helemaal niet.

Wil je meer tips over duurzaamheid? Bekijk snel alle andere tips op Crindel.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp