Van Boom tot Bed

Duurzaamheid

Het begint allemaal bij de boom… 

In ons geval, staat deze boom in Frankrijk. In een bos met FSC en PEFC certificering. Maar wat zegt dit nou eigenlijk? Kort gezegd, betekent dit duurzaam en verantwoord bosbeheer. Deze boom wordt gekapt en vervolgens naar de zaagmachines gebracht. We maken gebruik van spaanders oftewel houtsnippers, hiervan wordt het spaanplaat geproduceerd. Spaanplaat heeft niet zo’n best imago, terwijl het een prachtig product is omdat het ervoor zorgt dat alles van de boom gebruikt wordt. 100% dus, niet zoals een bed gemaakt van planken, waarbij het merendeel van de boom niet gebruikt is en als afval wordt verwerkt.   

De planken

De tweede fase is het maken van de planken. Niet kleine plankjes, maar planken van meer dan 4 meter lang en breed. De spaanders worden samengedrukt door middel van een hogedruk machine en worden vastgelijmd. Vervolgens wordt er een laagje melamine aan weerszijden opgeplakt. Dit is een hoog kwalitatief materiaal, waardoor het bed stoot-, kras- en spatvast is. Het bed gaat lang mee, en dat vinden we bij BEUK Meubels belangrijk. 

Wanneer de planken klaar zijn de worden deze verscheept naar onze fabriek in Noord-Brabant in Nederland. Een familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar bestaat. Een bedrijf met een groot hart dat klopt voor de productie van bedden, kasten en bureaus. 

Het ontwerp & de productie

Nu gaan we daadwerkelijk van plank naar bed, het ontwerpen en produceren van jouw bed. 

Te beginnen met het ontwerp, dat wordt gedaan in de tekenkamer van de fabriek. Welke kleuren gebruiken we, wat is de ideale afmeting, en vooral belangrijk op welke manier kunne we maximaal gebruik maken van die grote planken?

De machines worden ingesteld en er wordt een bed gezaagd dat zo efficiënt mogelijk kan worden ingepakt in een pakket. Dit pakket mag niet te zwaar of te groot zijn, want ze moeten uiteraard nog bezorgd worden bij jou thuis. 

De bezorging

Als het bed uiteindelijk besteld is, dan wordt het geleverd door een logistieke partij waar we mee samenwerken. Ze hebben hun eigen busjes en personeel, dat maakt dat zij ook zelf de bedden kunnen monteren. 

De montage

Jouw bed is geleverd bij jouw thuis. Een paar pakketten staan nu in de slaapkamer en misschien heb je ook een lattenbodem en matras besteld? Dan is het nu een kwestie van in elkaar zetten. Er zit een handleiding in het pakket stapsgewijs uitgelegd wordt hoe je het bed in elkaar moet zetten.

Mocht je er even niet uitkomen, aarzel dan niet om ons te bellen. Dan kijken wij natuurlijk met je mee. En mocht het ons ook niet lukken, dan bellen we gewoon de fabriek in Brabant die even meekijkt. We komen er sowieso samen uit. Dat is nog een voordeel van het lokaal produceren, de lijntjes zijn kort.

Mocht je enthousiast zijn geworden over duurzaam en lokaal produceren, waardoor we de natuur en de lokale economie stimuleren, kijk dan eens op onze website BEUK Meubels om je eenpersoonsbed, twijfelaar, of tweepersoonsbed te kopen.

Bellen mag natuurlijk ook ?

Andrew – Eigenaar & Oprichter | BEUK Meubels

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp