5x Hal inspiratie voor een persoonlijk & warm welkom

Interieur

De hal is de vergeten ruimte die vaak niet meer aandacht krijgt dan het ophangen van een kapstok. Wij snappen dat je eerste prioriteit uitgaat naar ruimtes waar we langere tijd vertoeven zoals de woon-, slaap-, werk- of kinderkamer. Toch is het een gemiste kans om je hal geen liefde en aandacht te gunnen WANT de hal is tenslotte het visitekaartje van je huis. Daarnaast biedt de hal een uitgelezen kans om te experimenteren met kleur, je bent er tenslotte kort dus je kan een statement maken zonder dat je er snel op uitgekeken raakt. In dit blog nemen we je mee langs vijf sfeervolle hallen waar het heerlijk thuiskomen is.

Je hal als galerie van je persoonlijke verhalen

Een interieur is geslaagd wanneer het de bewoners weerspiegelt. Vintage vondsten, foto’s van mooie momenten en kunst helpen om je interieur persoonlijkheid en eigenheid te geven. De hal is uitermate geschikt om bijzondere verhalen te clusteren. Mooie bijkomstigheid, zo blijven je woon- en werk- gevrijwaard van een ophoping van accessoires. De gekozen lichte kleur zet de persoonlijke items als het ware in de spotlight. Reken maar dat je gasten even de tijd nemen om je pronkstukken te bewonderen voordat ze je woonkamer binnenwandelen en de mooie herinneringen brengen bij jou ook een lach op het gezicht iedere keer wanneer je thuiskomt. 

Je hal als baken van rust zonder dat het saai wordt

Heb je behoefte aan rust wanneer je thuiskomt, kies dan voor aardse kleuren op ooghoogte. Deze hal oogt vredig en minimalistisch door het aardse kleurgebruik maar allerminst saai door de ornamenten op het plafond uit te lichten. Heb je een hoog plafond, overweeg dan eens iets anders dan de RAL9010. Het geeft een speels effect zonder dat je overvallen wordt door kleur. Tip: ben je bewust van de doorkijkjes (zoals hier een lange gang met aan het einde een deur) in je huis. Een openstaande deur triggert onze nieuwsgierigheid. Je oog valt direct op de donkerdere wand in de volgende ruimte.  

Behang en kleur je hal als statement op zich

Voor de bubbly persoonlijkheden onder ons, ga gewoon all in met colour blocking en/of grote behangprints. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt wanneer het aankomt op combineren met kleur.  In de natuur komen ook alle mogelijke kleurencombinaties voor. Dit is misschien niet ‘everyone’s cup of tea’ maar voor wie durft, laat het wel een blijvende en vrolijke indruk achter. Je hoeft in de hal tenslotte minder rekening te houden met de functie van de ruimte (slapen, werken etc.) en hoe kleur daar invloed op heeft.   

Je hal als herinnering aan vakantie

Met wat zachte, tropische kleuren en accessoires die je mee hebt genomen van vakantie, kun je je hal omtoveren tot klein vakantie oord. Dat is direct lekker binnen komen. Meteen laat je je werk even achter je en word je herinnerd aan de zomerzon en het gevoel van vrijheid, blijheid. Ook voor je bezoek lekker, want het houdt de sfeer in huis luchtig en gezellig.

Maak van je trap je centerpiece (wat je favoriete woonstijl ook is) in de hal 

Alles kan je een lik (kleurrijke) verf geven. Uiteraard je muren maar ook plafonds, deuren en jazeker, de trap. De trap wordt net als de hal gezien als functioneel onderdeel van je huis die verder weinig aandacht geniet. Zonde, vinden wij, want wat een beauty is deze houten trap temidden van donkere, landelijke allure. De trap verbindt je beneden- met de bovenverdieping. Door het schilderen van de trap heb je niet alleen de hal op de begane grond een boost gegeven, ook de overloop is er spannender op geworden. En eerlijk, je wilt nu toch naar boven om te ontdekken wat voor moois je daar te wachten staat. 

Kortom er zijn opties te over om van je hal een bijzonder en persoonlijk visitekaartje van je huis te maken. Ga je met je hal aan de slag? Deel het resultaat via #letsCRINDEL. Alle voorbeelden in dit blog zijn van Pure & Original Paint. Bekijk hun mooie projecten voor nog meer bijzondere verfinspiratie. 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp