De babykamer inrichten, hoe doe je dat?

Interieur
kinderkamer behang

Ben je zwanger? En begin je al enigszins in de ban te raken van de nesteldrang, de babykleertjes en het verzamelen van alles wat je straks nodig hebt? Dan is het wellicht ook tijd om te kijken naar de inrichting van de babykamer.

Planning van de babykamer

Hoe eerder je jouw babykamer af hebt, des te meer rust heb je in je hoofd wanneer je verder komt in je zwangerschap. Wacht daarom niet tot het allerlaatste moment om de babykamer klaar te maken.  Niet alleen geeft het meer rust, je creëert ook meteen een ruimte waar je al je verzamelde babyspullen in kwijt kan.

Begin bij het plannen van de babykamer met het bedenken welke kleuren je wilt toepassen. Maak het vooral niet te druk met leuke en vrolijke prints van prinsessen en piraten. Hoewel ze klein zijn, zijn baby’s erg gevoelig voor prikkels van buitenaf. Een babykamer kan daarom beter iets te rustig zijn, dan iets te druk. Het is echt niet nodig om alleen maar pasteltinten toe te passen, hoewel deze wel de zachtheid en geborgenheid kunnen weerspiegelen waar een baby behoefte aan heeft. Je kunt ook wat hardere kleur toepassen zoals fuchsia, knalgeel of tomaten rood zolang je dit met mate doet, bijvoorbeeld in de vorm van accessoires.

De babykamer inrichten, hoe doe je dat?

Laat je leiden door kleur

Wanneer je eenmaal zo ver bent dat je bepaald hebt welke kleuren je wilt toepassen, kun je als eerste beginnen met het bedenken waar je deze kleuren wilt toepassen. Welke kleur worden de hoofdelementen in de kamer bijvoorbeeld, zoals de raamstoffering, de muur, de vloer en de meubels?

Kies maximaal 3 hoofdkleuren voor de grote elementen in de babykamer. Zo kun je de kleur van de vloer bijvoorbeeld laten terugkomen in de kleur van de raamstoffering en de kleur van de muur laten terugkomen in de kleur van het beddengoed. Dan heb je al twee kleuren. Eventueel kun je voor de meubels dan nog een andere kleur kiezen zolang ze niet al te veel af steken van de rest.

babykamer kleur

Praktisch, veilig en perfect

Gemak dient de mens, en zo geldt dat ook voor babyspullen. Leg alleen die spullen die je dagelijks nodig hebt binnen handbereik. Denk hierbij aan luiers, rompertjes, lotion of kleertjes die passen bij het seizoen. Spullen zoals knuffels, schoentjes en grote handdoeken hoeven echt niet allemaal op of in de commode. Plaats ook een comfortabele stoel in de babykamer. Ideaal voor wanneer je ’s nachts je kleine man of vrouw moet voeden.

Wanneer je wilt zorgen voor rust in de babykamer, dan betekent dit ook dat speelgoed goed opgeruimd moet kunnen worden. Een slaapkamer nodigt tenslotte niet uit tot slapen wanneer de brandweerauto binnen zicht is waar graag mee gespeeld wordt. Speelgoedkisten zijn ontzettend goed geschikt om losse spullen zoals speelgoed in op te bergen en vaak staan ze nog leuk ook.

Kijk daarnaast ook naar de veiligheid in de kamer. Zijn alle stopcontact afgedekt? Zijn de ramen goed beveiligd zodat ze niet zomaar op kunnen? Zijn er scherpe hoeken of randen die nog afgedekt moeten worden?

Met deze tips kun jij alvast aan de slag met de kamer van je nieuwe kroost. Wil je nog meer ideeën opdoen, kijk dan even bij de slaapkamer ideeën van onze specialisten.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp