Colour Blocking op de muur; hoe doe je dat?

Interieur

Tegenwoordig is het helemaal hip, Colour Blocking voor op de muur. Het concept van colour blocking is overgewaaid uit de modewereld waar tegengestelde, felle kleuren gebruikt werden om de mooiste ensembles te creëren. Maar deze manier van werken met kleur werkt ook heel goed in je huis. In deze blog vertellen we hoe het concept van colour blocking precies werkt en hoe je het toe kunt passen.

Colour Blocking samengevat

Colour blocking betekent letterlijk blokken met kleur. Het woord blokken moet je bij deze niet te letterlijk nemen, alle vormen, geometrisch of niet, zijn toegestaan. Colour blocking komt het best tot haar recht wanneer er kleuren worden gebruikt die tegenovergesteld zijn van elkaar, bijvoorbeeld blauw en rood of paar en geel of gewoon zwart en wit. Wil je vooral veilige kleuren en patronen toepassen op je muur, dan kun je color blocking nog steeds toepassen, hetzij in een wat subtielere vorm en misschien in een rustiger patroon.

Colour Blocking in je interieur

Wanneer je aan de slag gaat met colour blocking, is het belangrijk om je te realiseren dat de rest van je interieur wel mee moet vibreren met de door jouw gekozen kleuren op de muur. Wanneer je blokken van grijs, wit en geel aanbrengt, staat je pimpelpaarse sofa daar misschien wat minder goed bij. Let dus op de rest van je interieur wanneer je aan de slag gaat met colour blocking. Wat is de kleur van je bank, je vloer, je gordijnen of de andere muren? Combineer ook niet teveel kleuren en laat ruimte voor neutrale tinten zoals wit en grijs om het geheel in balans te houden.

Heb je geen ruimte op de muur om colour blocking toe te passen maar wil je wel experimenteren met kleur? In dat geval kun je kijken of je bepaalde kastdeuren een excentrieke kleur kunt geven. Dit werkt overigens wat minder goed met de kastdeuren van de geërfde kersenhouten kleding kast van je oma met houtsnijwerk en zwaar beslag. Wil je colour blocking toepassen op je meubelen, zorg ervoor dat deze dan strak en eigentijds zijn en makkelijk overschilderbaar wanneer je weer zin hebt in iets anders. Voor het schilderen van muren en meubels kun je je laten adviseren door verfexperts zoals Pure & Original of Vestingh Paint and Craft.

Van A tot Z

Bedenk, voor je aan de slag gaat, eerst welk patroon of welke vlakken en vormen je wilt schilderen. Teken ze af op de muur en plak ze af met schilderstape zodat je strakke lijnen krijgt. Je raadt het vast al, goede colour blocking is alleen mogelijk op strak gestucte muren. Spachtelputz laat zich niet zo mooi afplakken waardoor je lijnen wat wobbelig en oneffen kunnen worden. Dus, wees voorzichtig met een oneffen ondergrond. Bedenk goed welke kleuren je allemaal wilt introduceren. Gebruik hierbij niet meer dan twee of drie kleuren zodat het geen bonte verzameling wordt. Wel kun je kijken of je kunt spelen met kleurtinten. Wanneer je gaat schilderen, wees dan niet te zuinig met verf en zorg voor een goede, dekkende laag. Zo voorkom je oneffenheden in je kunstwerk.

Vind je het zelf te spannend om aan zo’n klus te beginnen? Schakel dan een expert in. Pippi-Lotta is gespecialiseerd in muurschilderingen met onder andere kleurvakken en grafische patronen.

Wil je meer interieur tips lezen? Bezoek dan eens onze blogs voor heerlijk lees plezier. Of shop verder bij woonsinpiratie voor de leukste ideeën en interieurpullen.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp