Creëer je eigen Dirty Chic interieur look

Interieur

Hou jij van rustieke elementen in je interieur? Zie je graag een ruw randje, kleine imperfecties in je verflaag of in de meubelen die je neerzet. Mag jouw woning laten zien dat het een geschiedenis heeft zonder dat het afdoet aan stijl? Dan is de Dirty Chic interieurstijl helemaal iets voor jou. Met wat kleine tips and tricks kun je deze unique woonstijl makkelijk toepassen in je eigen woning.

Wat is het?

Dirty chique is een mengeling van een industriële woonstijl, een vintage woonstijl en een chique/barokke woonstijl. Oude bakstenen muren en pijpen en leidingen mogen allemaal getoond worden, net als bij een industrieel interieur. Daarnaast heeft een dirty chic interieur verschillende vintage meubelstukken die niet perse perfect hoeven te zijn opgeknapt. Het chique of barokke stukje komt terug in weelderige kroonluchters, sierlijke kussens of een prachtige open haard.

First things first

Laten we beginnen met de vloer want binnen een dirty chic interieur hoort geen gloednieuwe laminaat vloer. Een rustieke houten vloer – zoals deze van Martin de Wit vloeren – of een donkere gegoten vloer doen het hier het beste. Op de wanden mogen de sporen des tijds te zien zijn. Dat betekent dat je je oude bakstenen muren kunt laten zoals ze zijn of het oude stucwerk niet op hoeft te knappen. Ben je net een nieuwbouwwoning ingesproken met glad gestucte muren? Kijk dan eens bij de 3D muurbekleding van Isodeco. Zo creëer je zonder al te veel kosten direct een rustieke look. Heb je oude houten balken? Helemaal top. Schuur ze op en beits ze in een natuurlijk kleur want de bouwelementen van je woning mogen zeker gezien worden.

De meubelstukken

Tijd om in te richten. De dirty chic look heeft iets weg van de barokke stijl, hetzij dat het minder ‘af’ is. Maar kom je meubelstukken tegen met houten snijwerk, velours banken met knopen, vintage kastjes, of een gedateerde, lederen fauteuil, het mag allemaal. Knap het het liefst niet al teveel op zodat de tand des tijds mooi te zien blijft.  Wat dacht je bijvoorbeeld van deze mooie side-table van HerbersLifestyle of een vintage pauwenstoel van Firma Zoethout.

Welke stoffen en materialen?

Er zijn al een aantal materialen genoemd die thuispassen binnen een dirty chic interieur zoals velours en leer. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van rustieke, linnen gordijnen, zijden stoffen met barokke patronen voor op bed of in de kussens of biologisch katoen?

Qua materialen kun je bijna niet missen want of het nou goud is, van hout, zilver, metaal of van glas, bijna alle soort materialen, met uitzondering van plastic, kun je terugvinden in een dirty chic interieur. Mix en match totdat jij de look hebt bereikt die helemaal bij jouw smaak past.

Oh, en vergeet de kandelaren en de kroonluchters niet, want het oude moet wel contrasteren met het luxueuze. Niets zo stijlvol als een prachtige kroonluchter, zoals bijvoorbeeld deze Bolero bubbel van Loftlamp.

Lees verder

Ben je al helemaal warm gelopen voor deze unieke interieurstijl? Dan kun je snel aan de slag met alle tips. Wil je ontdekken wat voor interieur stijlen er nog meer zijn, lees dan vooral verder bij onze blogs. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp