Crindel top 5 van meest mooie trappen

Interieur

Is een trap slechts een manier om van de ene naar de andere verdieping te komen? Kijk even bij deze top 5 design trappen die we voor jou hebben samengesteld. Wie weet doe je nog ideeën op voor in je nieuwe paleis!

5. Francesco Librizzi

Op nummer 5, deze trap, ontworpen door Francesco Librizzi, is geïnspireerd door het Siciliaanse landschap. Het doet denken aan de uitgestrekte stranden en vergezichten over zee. Waar het jou ook aan doet denken, wij moesten zeker drie keer kijken om te beseffen hoe ingenieus deze trap in elkaar steekt.

trap ontworpen door francesco librizzi
trap treden

4. Arquitecture En Movimiento

Op plaats vier en in hartje Mumbai vinden we deze bijzondere trap van Arquitectura En Movimiento, ofwel ArqMov. Het idee was om een kunstwerk te creëren wat ook nog functioneel kon zijn. De subtiele vormen van traptreden worden weerspiegeld door de rest van het appartement. Je zou bijna naar boven kunnen zweven.

134-Departamento-SDM-25
134-Departamento-SDM-51

3. Andrew McConnell

De Canadese architect Andrew McConnell ontwierp een slanke, zwarte trap die de derde plaats in onze lijst inneemt. Andrew heeft zich bij het ontwerp van deze trap laten inspireren door de rugwervels van walvissen. De traptreden klikken in elkaar waardoor er geen extra steun nodig is om het gewicht van de trap te dragen.

2. Terry Bail

Toen Terry Bail van het ontwerpbureau Archology deze opdracht binnenkreeg, moet er toch wel een lach op zijn gezicht zijn gekomen. Zeg nou zelf, wie wil deze trap nou niet? Een welverdiende tweede plaats.

Gibbes2_lo

1. Frédéric Hamerlak

En op nummer één, deze trap ontworpen door Frédéric Hamerlak. De trap is fascinerend en angstaanjagend tegelijk. Wij vonden hem in ieder geval zo bijzonder dat hij bij ons op de eerste plek staat.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp