De allerleukste boekenplanken

Interieur

Boeken. Voor deze Crindel-blogger bestaat er persoonlijk weinig beters. De geur, hoe het papier voelt, het geluid van de bladzijdes en de wijsheden die er in schuil kunnen gaan, het zijn slechts een paar redenen waarom wij als mensen altijd zo graag in de boeken zijn gedoken. 

Van oudsher hebben onze boeken altijd in kasten gestaan. Wanneer je een mooie lange muur tot je beschikking hebt, is een boekenkast niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel mooi. Je kunt kant-en-klare boekenkasten kopen natuurlijk, of je kunt ze laten ontwerpen zodat ze helemaal aangepast zijn op jouw interieur wanneer het gaat om kleur, indeling en materiaal.

Maar misschien is het geen hele bibliotheek die je uit wilt stallen in je woonkamer en heb je slechts een paar boeken die je echt wilt laten zien. Of misschien heb je geen ruimte voor een hele kast en ben je op zoek naar een ruimtebesparende manier om je leeswerk te laten zien. Of misschien wil je gewoon spelen met ontwerp, mogelijkheden en kunst. 

Boekenkunst

Inmiddels zijn er op het web veel verschillende ‘boekenplanken’ of vormen van ‘boekenkunst’ te koop. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hele minimalistische look. Hierbij is er nauwelijks sprake van een kast of plank. Sterker nog, je boeken lijken bijna te zweven in de ruimte. Op deze manier ben je absoluut ruimte besparend bezig want laten we eerlijk zijn, voor de kast zelf hoef je geen plaats te maken.

Of je gaat aan de slag met speelse vormen. Boekenplanken die bijvoorbeeld cirkelvormig zijn, zijn momenteel erg populair. Of wat dacht je van boekenplanken in de vorm van takken die uitlopen over de muur. Dit soort ideeën zijn online prima te vinden en te bestellen, maar wie weet ben je zelf wel heel handig met hout, een zaag en wat spijkers.

De boekenplank, maar dan anders

Natuurlijk kun je het ook gewoon bij de recht-toe-recht-aan vormen houden die boekenplanken altijd al hebben gehad. Geen moeilijk gedoe met cirkels en golven maar gewoon rechte vormen waar je gemakkelijk boeken op kunt plaatsen.

Dat wil niet zeggen dat het dan persé saai hoeft te ogen. Vierkante vormen kun je gemakkelijk in elkaar over laten lopen tot je een boekenplank hebt die een genot is voor het oog. Of misschien kun je verschillende, rechte boekenplanken ten opzichte van elkaar laten verspringen waardoor je een speelser ogend geheel krijgt in je kamer.

Waar je ook voor kiest, de boekenplanken die we voorheen netjes recht onder elkaar plaatsten, hebben plaats gemaakt voor kunstige ontwerpen en speelse ideeën. Shop op Crindel naar nog meer ideeën en kijk bijvoorbeeld bij onze categorie woonaccessoires wat je nog meer voor origineels kunt vinden.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp