De interieurkleuren van 2022

Interieur

2021 is voorbijgevlogen en het volgende jaar breekt alweer bijna aan. Verschillende verffabrikanten hebben de trendkleuren voor 2022 bekend alweer bekend gemaakt. Kan jouw slaapkamermuur wel een upgrade gebruiken of ben je misschien op zoek naar een hippe bank? In deze blog lees je alles over de nieuwste kleuren trends voor 2022. En we kunnen alvast verklappen dat er voor iedereen wat gaafs bij zal zitten! 

Fris Blauw

Deze luchtige, lichtblauwe of ijsblauwe tint maakt ruimte voor een nieuw begin. Iedereen is toe aan een frisse wind, en laat dat nou net iets zijn waar deze luchtige kleur voor staat. Het nieuwe blauw wordt beschreven als een levendige, optimistische kleur die goed te combineren is met verschillende woonstijlen. Het geeft een open uitstraling en dit is natuurlijk precies wat we willen na een jaar vol lockdowns. Je kunt deze vrolijke kleur goed combineren met pasteltinten of chiquere kleuren. Een frisblauwe kleur vind je onder andere bij Flexa met hun kleur Bright Skies, of bij Pure & Original

Interieurkleur 2022 Bright skies

School House White 

School House White van Farrow & Ball is een zachte tint van gebroken wit. Deze nostalgische kleur is zonder koele ondertonen, een kleur die je niet zou verwachten anno 2022. Je kunt School House White gebruiken als kleur op zich, maar eigenlijk functioneert deze tint vooral als verbindende factor. Door deze tint te combineren met één á twee andere verftinten kun je kleur terug laten komen en tegelijkertijd een luchtige sfeer behouden. 

Babouche 

Deze vrolijke kleurtint brengt de zon in huis. Deze warmgele kleur is vernoemd naar de iconische leren slippers die in Marokko gedragen worden. Ook al is Babouche een heldere en gewaagde kleur, het zal je woning zeker niet overweldigen. Combineer deze zonnige kleur met House School White en je hebt gegarandeerd een match made in heaven. 

Ginger Gold

Deze beige-goud-gele kleur staat omgeschreven als puur, pittig maar toch ook heel naturel. Deze stoere tint brengt veel rust en warmte in je woning. De inspiratie die voor deze kleur gebruikt werd is uit de natuur gehaald. De afgelopen coronajaren hebben ons immers geleerd hoe fijn het is tot rust te komen in de natuur. Met deze  kleur haal je die natuurlijk rust heel gemakkelijk in huis. Laat Ginger Gold de hoofdrol spelen in jouw interieur en combineer de kleur met fris wit of juist inktzwart. 

Olive Spring

De verffabrikant Histor riep de kleur ‘Olive Spring’ uit tot kleur van jaar 2022. Deze grijsgroenige tint staat voor groei en veerkracht. Ook Histor haalt de inspiratie uit de natuur. De kleur Olive Spring is namelijk afgeleid van de olijftak, deze staat symbool voor vrede, hoop en harmonie. Ook deze kleur gaat weer goed samen met andere kleurpaletten. Combineer Olive Spring met felle kleuren zoals felblauw, geel of roze of kies voor zachte pasteltinten en neutrale kleuren wanneer je hunkert naar kalmte en rust. 

Heeft groen je voorkeur voor in je woning, lees hier alles over deze prachtige trendkleur.

De bovenstaande kleuren hoef je natuurlijk niet persé alleen te gebruiken voor de muren van de woning. Je kunt deze kleuren ook op andere manieren terug laten komen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde bank, zoals de banken van 4X6 Sofa, een echte eyecatcher in jouw woonkamer! Of geef je de keukenkastjes een gave nieuwe uitstraling met een gewaagde kleur? Neem ons zeker mee door je post te delen op Insta met de hasthtag #letscrindel. Wij zijn benieuwd naar hoe jij het nieuwe jaar inkleurt.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp