De Mondaine Woonstijl – haal de wereld in huis

Interieur

Ben jij een echte wereldreiziger? Een Lonely Planet op zak en gaan? Of kies je liever voor de luxe van een compleet resort? In welke stijl jij de wereld ook rondreist, ongetwijfeld dat je thuis een stukje van je vakantie vast wilt houden. Sterker nog, wanneer je veel reist, zou het zo maar kunnen dat je onbewust een mondaine – of wereldse – woonstijl in je huis hebt aangebracht. Ook wanneer die verre reizen voorlopig nog even onbereikbare dromen blijven, kun je jouw woning compleet werelds inrichten. Wij geven je een paar tips waar je direct mee aan de slag kunt. 

Ratjetoe aan kleuren 

Een mondaine woonstijl kenmerkt zich door een bonte mix van kleuren en materialen. De kussens en plaids van sheeped zijn hier een prachtig voorbeeld van. Deze handgeweven items worden gemaakt op de hoogvlaktes van de Andes. Met hun bonte kleuren haal je direct een stukje Zuid-Amerika in huis. Niet alleen textiel speelt een belangrijke rol in een mondain interieur. Ook materialen zoals bamboe, jute en hout zie je vaak terugkomen. Om je woning niet uiteen te laten spatten met kleur, is het raadzaam om de muren enigszins neutraal te houden. Verrijkt met een mooie, houten wereldkaart van Hoentjen heb je ook nog eens hele wereldse wanden!

Museum aan souvenirs

Wat een mondain interieur natuurlijk echt werelds maakt, zijn de vele souvenirs of wereldse kunstwerken die je óf zelf mee hebt kunnen nemen, óf die je lokaal in Nederland hebt kunnen kopen. Bijvoorbeeld, met deze prachtige boeddha met rendiermos van Draumr geef je direct een Aziatisch tintje in je woonkamer. Heb je liever een stukje Azië in je slaapkamer? Dan heeft Snurk voor jou dit unieke dekbedovertrek, compleet met schattige pandabeer. De unieke kussens van Soeks by Robin komen regelrecht van de Arabische markten van Marrakesh. Met deze kleurrijke kussens heb je ineens het midden-oosten op de bank liggen. Of pak het wat grootser aan met de vloerkleden van Carpet of Life. Deze unieke kleden worden in Marokko met de hand gemaakt zodat elk kleed een uniek kunstwerk in zichzelf is. 

Mondaine meubelen

Bij al dat wereldse spul, horen natuurlijk ook meubelen die een beetje bijpassend zijn. 4×6 Sofa heeft hiervoor deze unieke velours banken in een reeks van warme kleuren. Zo passen ze prima bij jouw bonte en wereldse interieur. Hetzelfde geldt voor deze vrolijke eetkamerstoelen van Kick. Met zeven trendy kleuren vind je altijd precies wat bij jou en je interieur matcht.

Wat je ook kiest voor jouw eigen, mondaine interieur, laat het vooral bij je passen. Of het nu items zijn uit Indonesië, Japan, Zuid-Amerika of misschien wel Zweden, als jij er vrolijk van wordt, dan is het elke dag weer opnieuw heerlijk thuiskomen. Wil je meer tips lezen over verschillende woonstijlen? Check dan hier onze Blogs. Of wil je verder shoppen naar meer unieke producten op CRINDEL, kijk dan snel bij onze Wooninspiratie. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp