Dé perfecte tienerkamer

Interieur

Wanneer je kind een tiener wordt, veranderen er veel dingen. Mama en Papa verdwijnen wat naar de achtergrond en je kind ontwikkelt zijn of haar eigen smaak. Dat geldt ook voor hun kamers.  De slaapkamer dient ineens voor hele andere bezigheden dan alleen slapen of spelen. Tieners willen kunnen relaxen met vrienden of vriendinnen, een filmpje kijken en misschien moet er binnenkort ook wel huiswerk gemaakt gaan worden.  Het piratenbehang of prinsessenbeddengoed kunnen in ieder geval echt niet meer! Tijd voor metamorfose, maar waar begin je? Een mooi bureau? Een groter bed? 

Door middel van wat kleine aanpassingen kun je al de perfecte tienerkamer, studeerruimte en chillplek te maken zonder jezelf op al teveel kosten te jagen. Lees je even mee?

Weg ermee

Eerst dan maar dat piratenbehang. Weg ermee! Maar wat doen we dan met die kale muren? Een slaapkamer met veel licht oogt groter, en dat wil natuurlijk iedereen. Een lichte (pastel)kleur doet dus wonderen voor een optisch grotere kamer. Hebben jij en je puber een donkere kleurtoon in gedachte, maar wil je wél dat ruimtegevoel behouden? Kies er dan voor om één muur een mooie kleur te schilderen of behangen en de rest wit/licht te houden. Zo creëer je net dat beetje extra sfeer in de kamer en behoud je tóch dat grotere gevoel.

Wij raden aan altijd voor drie basiskleuren te kiezen. Neem bijvoorbeeld twee neutrale kleuren gecombineerd met een kleur die opvalt. Zo zorg je ervoor dat het interieur bij elkaar past, levendig is maar toch niet te kakelbont wordt. 

CRINDEL’s verfspecialist Pure & Original kan je goed adviseren als het om kleur gaat, of je nu voor een lichte, donkere, waterafstotende of hoogglans verf gaat. Check hun projecten om te zien wat zij met kleur allemaal kunnen waarmaken in verschillende kamers.  

Mocht je tiener toch voor een stoer behang willen gaan, dan kan MuurMooi je prima adviseren. 

Prinses of tiener

Dan gaan we meteen maar verder met dat prinsessenbeddegoed. Die is de tienerdochter waarschijnlijk helemaal zat. Maar waar begin je met het zoeken van een vervanger? Mooi, luxe beddengoed geeft een slaapkamer net dat extra beetje sfeer. The Love Label begrijpt dit als geen ander. Zij verkopen beddengoed voor jong en oud waardoor je nooit meer uit bed wilt. 

Let bij je keuze van beddengoed niet alleen op het materiaal en de kwaliteit, maar ook of de kleuren en prints passen bij de rest van de kamer. Katoen van biologische oorsprong neemt het meeste vocht op en is het gezondst om onder te slapen. 

Hét perfecte bed! 

Nu we mooi beddengoed al besproken hebben, wordt het tijd om te kijken naar een goed bed. Grote kans dat het huidige bed niet meer voldoet aan de strenge eisen van je tiener. Investeren in een goed, groot bed is een must wanneer je de kinderkamer omtovert tot tienerkamer. In dit nieuwe bed moet onze tiener genoeg ruimte hebben om te kunnen groeien. Daar weten de specialisten van Livengo alles van. Zij verkopen luxe steigerhouten bedden die extra sfeer geven in een slaapkamer. Daarnaast bieden zij ook bedden aan met extra opbergruimte als in lades en kisten. Ideaal voor schoolboeken, sportspullen of tienertroep. 

Van speelhoek naar studeer ruimte

Lego en barbies zijn inmiddels verleden tijd. De ruimte die al het speelgoed eerst innam, kun je nu goed gebruiken voor een mooi bureau. Een bureau in de tienerkamer is ideaal voor creatieve bezigheden en huiswerk. Bij BEUK Meubels vind je mooie soorten, maten en kleuren bureaus voor iedere tienerkamer. Voor een fijne bureaustoel ben je bij hen ook aan het juiste adres. Extra lades of kastjes zijn daarbij altijd handig om extra spullen in op te bergen want aan een bureau vol troep wordt waarschijnlijk niet gewerkt. 

Decoratie

Wil je de tienerkamer nog extra opleuken? Leuke fotolijstjes, souvenirs van leuke vakanties of mooie boeken geven extra sfeer aan een slaap-, studeer- of chillkamer. Of ga zelf aan de slag. Kijk eens bij onze DIY blogs over hoe je bijvoorbeeld zelf een dromenvanger maakt voor in de tienerkamer of je eigen gallerywall creëert. 

Met deze tips kom je een heel eind. Je tovert nu zonder moeite de kinderkamer om in een grote jongens- of meidenkamer die de kritische keuring van je puber kan doorstaan. Moeite met het inrichten van een zolderkamer voor je tiener? Bekijk dan deze blog voor tips en inspiratie. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp