De top 10 beste kamerplanten

Interieur

Groen in huis is natuurlijk heerlijk. Het fleurt je interieur op, zuivert de lucht en groen ontspant ons. Maar niet iedereen heeft van nature groene vingers of de tijd om de interieur jungle steeds helemaal bij te houden. Daarom hebben wij een top-10 gemaakt van de allerbeste kamerplanten. Die zijn niet alleen makkelijk in onderhoud, ze zijn ook nog eens verschrikkelijk leuk.

De cactus

Er zijn maar weinig mensen die het lukt om een cactus dood te laten gaan. Deze die-hard plant overleeft ook in de droge woestijn, dus in jouw woonkamer moet het helemaal goedkomen, ook al vergeet je hem een weekje water te geven. Zeker de Mexicaanse cactus is ook nog eens felgekleurd, vrolijk en heeft een praktisch, klein formaat. Zet een cactus het liefst niet in de volle zon en geef hem in de zomer af en toe water. In de winter hoef je niet naar deze kleine survivor om te kijken, dus boek met een gerust hart die skitrip van een paar weken.

Hedera

Het is misschien niet de eerste kamerplant waar je aan denkt, maar de hedera draagt zeker haar steentje bij. NASA heeft de plant op nummer 1 staan wanneer het gaan om zijn capaciteit om lucht te zuiveren. Hedera haalt namelijk stoffen zoals formaldehyde en schimmels uit de lucht en het is dus de ideale plant voor astmapatiënten. De plant hoeft niet in de volle zon en heeft zo nu en dan wat water nodig. De rest doet deze held op eigen kracht. Pas wel op met kleine kinderen en honden, want het blad van de hedera is giftig.

De graslelie

De graslelie is nog zo’n kleine overlever. Zet hem op een licht zonnige plek, geef hem slechts zo nu en dan wat water en de graslelie groeit in elk studentenhuis. De graslelie is klein van formaat, waardoor hij ook in kleine ruimtes makkelijk een plekje kan vinden. Hij zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde en xyleen en in een vrolijke pot ziet hij er ook nog eens heel leuk uit.

De Lepelplant

Een makkelijke plant met bloemen die ook nog eens een fantastische luchtzuiveraar is. Wat wil je nog meer? De lelieplant, ook wel peace lily, zuivert de lucht onder andere van benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en nog veel meer stoffen die niet uit te spreken zijn. Zet hem op een wat schaduwrijkere plek en geef hem wel met regelmaat water, want dat heeft deze kanjer wel nodig. De lelieplant geeft goed aan wanneer hij weer water nodig heeft door heel dramatisch zijn blad te laten hangen. Na een flinke scheut staat hij met een half uurtje weer fier overeind. 

Aloë vera

Deze woestijnganger heeft erg weinig nodig om te overleven. Met 30 graden staat deze die-hard nog het liefst in het zonnetje. Geef hem af en toe water en de Aloe is je dankbaar. Zorg wel dat je hem regelmatig verpot want de aloë kan flink groeien. Het sap in het blad wat je wegsnoeit kun je zelfs gebruiken in allerlei huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes. 

De Peperomia

Deze kamerplant onderscheidt zich voornamelijk door zijn opvallende blad. Hij is zelfs in het roze verkrijgbaar. In een mooie pot komt deze kleine overlever extra mooi uit. Eens in de week water is voldoende en elke maand een beetje voeding wordt gewaardeerd. Zet hem op een matig lichte plaats en de peperomia zal zeker niet teleurstellen.

Jadeplanten

De jadeplant is een type vetplant die het vooral in de volle zon prima doet. Geef hem wanneer de bodem droog is weer een beetje water, en dit plantje blijft voor je groeien. Ideaal voor wanneer je geen zin hebt om je al teveel bezig te houden met het groen in je interieur. 

Olifanten poot

De stam van deze toepasselijk genaamde plant lijkt van binnen op een spons waardoor hij goed vocht vasthoudt. Hij kan dus ook een hele lange tijd zonder water. De olifantenpoot staat graag dicht bij een raam met zon en heeft slecht af en toe water nodig. Verder heeft hij weinig wensen.

Flamingoplant

Niet in het directe zonlicht en slechts één keer in de week een scheutje water, dat is alles wat deze prachtige plant nodig heeft. In ruil daarvoor krijg je glimmende bladeren en bloemen die lijken op flamingo’s en in allerlei kleuren te verkrijgen zijn. Helemaal makkelijk toch?

Rubberplant

Hij ziet er misschien niet heel sexy uit, maar de rubber plant is een goede vriend voor in huis. Niet alleen is hij makkelijk in onderhoud – zo nu en dan wat water en een standplaats met matig zonlicht – hij is ook een nog eens een kei in het zuiveren van de lucht in huis. Poets zo nu en dan zijn bladeren en snoei hem ook regelmatig want de rubberplant kan aardig groot worden. Zijn bladeren zijn giftig, dus let op met kinderen en huisdieren.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp