De woontrends van 2020

Interieur

2020 staat bijna voor de deur. Dat betekent een heel nieuw jaar vol met nieuwe woontrends en wooninspiratie. Welke interieurlook wordt het helemaal het komende jaar? Wat zijn de belangrijkste trends, kleuren en materialen die we het komende jaar terug gaan vinden in de interieurwinkels? Wij geven je een kleine update.

Circulaire interieurs

De duurzaamheidstrend blijft zich ook in 2020 voortzetten, maar ditmaal met een iets andere inslag. Het begrip van de circulaire economie of kringloop economie heeft ook de wereld van de interieurtrends bereikt. Gerecyclede of opgeknapte goederen lopen hierbij voorop. Kopers hebben meer oog voor maat- en ambachtswerk in plaats van massaproductie waarbij transparantie van de oorsprong van materialen vaak erg wordt gewaardeerd.

Afbeelding van Tiny House Store

Modulair wonen

We hebben steeds minder vierkante meters per persoon om te wonen. Er worden steeds meer kleinere appartementen gerealiseerd en ook tiny houses blijven populair. Er is dus grote vraag naar slimme manieren om effectief om te gaan met de beperkte woonruimte die er is. Denk hierbij aan opvouwbare of inklapbare slaapsystemen, banken en stoelen en het gebruik van één ruimte voor meerdere doeleinden.

De kleurtrends

De kleurtrends van 2020 zijn niet in één zin te vangen. Aan de ene kant is er de roep naar neutrale kleuren om de natuurlijke materialen die men in een circulair interieur terugvindt aan te vullen. Denk hierbij aan aardetinten zoals beige, ivoor en linnen of aan grijstinten zoals lichtgrijs, zilver of antraciet. Deze kleuren schenken vooral wat rust, zeker in interieurs die beperkt zijn qua ruimte.

Aan de andere kant zien we veel diepe en warme kleuren terugkomen, zoals donkerolijfgroen, steenrood, middennachtsblauw of vermiljoen, kleuren die vooral de “gemütlichkeit” brengen in je interieur.

Materialen die ‘hot’ zijn

De interieurwereld van 2020 lijkt helemaal klaar met plastic woonmaterialen. In plaats daarvan zien we steeds meer duurzame materialen hun intrede doen. Hout en marmer kennen we natuurlijk al, maar dit jaar gaan we vooral veel alternatieve, duurzame materialen vinden zoals kurk, jute, fluweel, hennep en riet.

Wil je nog meer wooninspiratie opdoen? Kijk dan eens bij alle projecten op Crindel. Hier zie je al het moois dat onze specialisten voor jou hebben uitgezocht.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp