Een smalle hal inrichten met deze tips en ideeën

Interieur
Hanglamp

Niet iedere woning is gezegend met een grote, ruime hal. Jammer, want dit is niet alleen de ruimte waarin jij jouw gasten ontvangt, maar waar ook de jassen worden opgehangen en de schoenen worden uitgetrokken en opgeborgen. Ondanks dat het dus fijn zou zijn om genoeg ruimte te hebben, moeten veel van ons het doen met een smallere hal en met minder plek. Een ramp? Zeker niet! In deze blog delen wij onze tips en ideeën voor het inrichten van een smalle hal zodat je niet alleen een mooi ontvangst hebt maar ook een functionele ruimte. 

Welke kleuren doen het goed in een smalle hal?

In kleine en smalle ruimtes kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren op de muren en vloer. Donkere kleuren zorgen er namelijk snel voor dat een ruimte nóg kleiner oogt dan deze in werkelijkheid is. Lichte kleuren zorgen juist voor het tegenovergestelde effect en kunnen de ruimte optisch groter doen lijken. Speel op save en kies voor wit, lichtgroen of beige als kleur in je hal.

Wil je toch gaan voor een wat donkerdere tint? Kies dan eenzelfde kleur als die van de vloer of voordeur. Op deze manier kun je de hal langer en dus groter doen lijken doordat muren in elkaar lijken over te gaan. 

Glazen deuren 

Naast dat glazen wanden en deuren helemaal van deze tijd zijn, doen ze ook veel goeds voor smallere halletjes. Door het installeren van een glazen wand of deur heb je een stuk meer licht in de smalle hal. Daarnaast lijkt de ruimte ook nog eens groter omdat je door de wand of deur heen kunt kijken en het dus minder claustrofobisch aanvoelt. 

Opgeruimd staat netjes 

Rommel in een smalle hal zal een stuk meer opvallen dan in een grotere ruimte. Zorg ervoor dat je de hal netjes houdt. Hang jassen weg en berg schoenen op in een kast of la. Zorg dat je zo weinig mogelijk prulletjes hebt. Heb je een trap in je hal? Maak er dan een inbouwkast onder. Hier kun je veel spullen kwijt, zonder dat het rommelig oogt. Een rommelvrije hal, scheelt een hoop frustratie en oogt ook nog een rustiger.

Werk de hoogte in 

Plaats in een smalle hal zo min mogelijk op de vloer. Je kunt namelijk makkelijk loopruimte besparen door de hoogte van de muren te benutten. Bevestig haken, wandplanken of kastjes voor het opbergen en weghangen van essentiële spullen. Inspiratie nodig? Met deze DIY blog creëer je zo een mooi en uniek sleutelrekje waar je gemakkelijk kleine items aan op kunt hangen.

Schoenen en jassen 

Daar borduren we meteen op voort. Een hal is namelijk niet compleet zonder kapstok. Bij een smalle hal is het belangrijk dat een kapstok geen vloeroppervlakte inneemt omdat er waarschijnlijk al weinig loopruimte is. Maak gebruik van de hoogte van de muren. Je kunt een aantal haken naast en boven elkaar ophangen en hier een aantal seizoensjassen op kwijt. Berg de jassen die niet nodig zijn ergens anders op. 

Naast de kapstok is een schoenenkast ook een must. Maak gebruik van een in- en uitklap kast of bevestig een aantal planken tegen de muur zodat je weer de hoogte in kunt werken en er geen beweegruimte verloren gaat. 

sleutelrek

Verlichting

Ook in de hal heb je verlichting nodig. Ook hier kun je de muren weer goed gebruiken door er gave wandlampen aan te monteren. Daarnaast zijn strakke spots altijd een goed idee. Wanneer je geluk hebt met een hoog plafond kun je er ook een stoere hanglamp hangen. 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand 

Een spiegel in de hal is niet alleen praktisch voor een laatste outfitcheck voor je de deur uitgaat. Deze kunnen een ruimte namelijk ook groter doen lijken. Let er wel op dat je deze niet aan het einde van de gang monteert. Dit zorgt er namelijk voor dat de hal nog smaller en langer lijkt. Je kunt een spiegel het beste in de breedte hangen. 

Het einde is in zicht 

Wat doe je dan wel met het einde van de hal? Deze kun je gebruiken voor wat eyecatchers. Meestal blijft er namelijk nog wat ruimte over na de deur naar de woonkamer. Deze ruimte kun je mooi gebruiken voor bijvoorbeeld foto’s of kunst. 

Wij hebben weer al onze tips met jullie gedeeld en hopen dat de smalle halletjes vanaf nu een stuk ruimer zullen ogen. Wil je jouw hal niet breder doen lijken maar juist warmer? Dan hebben wij ook nog tips voor je voor een persoonlijk en warm welkom.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp