Harmonie in je huis

Interieur

Één van de meest vervelende klussen is en blijft het opruimen van je woning. Of het nu kleding is wat over een stoel hangt, vaat wat op het aanrecht blijft staan, een lade die ontploft of kabeltjes waar je bijna je nek over breekt, al deze kleine bronnen van ergernis slurpen energie. Met het voorjaar in de aantocht wordt het hoog tijd om eens flink met de spreekwoordelijke bezem door huis te gaan en wij gaan je daarbij helpen. In deze blog vind je enkele handige tips die jou kunnen helpen je huis compleet op orde te krijgen.

Een plek voor alles, en alles op zijn plek

Heb jij ook zo’n tafel in huis, die als een magneet alle paperassen, post, pakketjes aantrekt? Meestal is het de eerste tafel in huis die we treffen. Hoe makkelijk is het om na het uitdoen van je jas, alle spullen op één plek te kunnen deponeren? Precies, heel makkelijk. Om te voorkomen dat jouw eettafel of mooie dressoir bedolven raakt onder allerlei snuisterijen, kun je misschien een plekje creëren dichterbij de voordeur waar je alles direct op kan bergen. Misschien een klein postvakje waar je direct netjes alle brieven in kan bewaren tot je er aan toe komt om ze open te maken? Of wat dacht je van een decoratieve mand voor pakketjes, shopping bags of andere dingen waar je niet direct mee aan de slag gaat? Zorg sowieso voor een plek waar mutsen, handschoenen en sjalen direct opgeborgen kunnen worden bij binnenkomst en dan het liefst ook nog zo dat ze kunnen drogen. 

Laat je niet afleiden

Open kasten kunnen erg mooi en decoratief zijn. Die mooie set kaarsen, die bijzondere vaas of die ene mooie foto komen hier prima tot zijn recht. Maar een open kast is geen opberg kast. Zet een open kast te vol met spullen, hoe netjes en geordend ook, en het blijft een afleidende factor in huis. Wanneer je meer spullen hebt om op te bergen, denk dan in eerste instantie aan een dichte kast, het liefst een die je naar wens kunt indelen. Voor kleding bestaan er hele handige organizers die je sokken en ondergoed uit elkaar houden en waar je jouw stropdassen netjes kunt neerleggen. In kantoor zijn dichte kasten helemaal een aanrader. Je wilt tenslotte niet steeds weer aan die administratie herinnerd worden wanneer je bijvoorbeeld met een creatieve taak bezig bent. Dichte kasten zorgen voor meer rust en orde in de ruimte waar je verblijft zodat jij meer focus hebt voor dingen die op dat moment van belang zijn. 

Tips and tricks

Sommige ruimtes in huis zijn notoire als het om rommel gaat. Om een of andere reden verliezen we daar sneller het overzicht en spullen dan in andere ruimtes. Het kantoor, de badkamer en de keuken zijn van die plekken. Crindel heeft enkele tips voor jou op een rijtje gezet:

Het kantoor

Altijd spullen kwijt? Of worden jouw talloze oplaadkabeltjes binnen no time een web waar een spin jaloers op zou zijn? Geen zorgen, er zijn genoeg simpele oplossingen om weer orde aan te brengen in de chaos. Zo kun je die kabeltjes samenbinden met een documentenclip zodat ze niet in de war raken. Diezelfde clip kun je ook gebruiken om diezelfde kabels mee aan de rand van je bureau te bevestigen zodat je nooit meer onder tafel hoeft te kruipen op zoek naar dat ene snoertje. Wanneer je veel pennen en markers hebt, zorg dan voor kleine vaasjes of bakjes waar je deze steeds terug in kunt opbergen. Voor andere kleine kantoorartikelen zoals paperclips, pinnetjes en nietjes kun je een bakblik voor cupcakes gebruiken. Hierin berg je netjes alles binnen handbereik op. 

De badkamer

Heb je misschien veel sierraden die steeds in de knoop raken of een badkamerlade die bijna ontploft? Door kettingen en oorbellen aan een sleutelrek op te hangen, voorkom je dat ze steeds weer in de war raken. Een magneetstrip aan de wand bij de wasbak is handig om nagelschaartjes, pincetten, haarclips en dergelijke aan te plakken. Zo heb je alles binnen handbereik zonder dat ze kwijt kunnen raken. Die duizend flessen met shampoo en douchegel hebben een mooie plek in een polyester schoenenrek. Deze kun je gemakkelijk bevestigen aan een wand zodat je in één oogopslag ziet wat je hebt. Zorg wel dat het water goed weg kan lopen zodat de spullen kunnen drogen. Kunnen jouw handdoeken niet in de kast? Rol ze op en maak er een mooie stapel van.

De keuken

In goede indeling in de lades is belangrijk. Voor een paar euro kun je organizers bestellen en blijven al jouw vorken, messen, lepels en noem maar op netjes bij elkaar. Wekpotten zijn ideaal om producten zoals rijst, thee, meel en koffie in op te bergen. Het ziet er decoratief uit en de producten blijven vrij van vocht en kleine kruipers. Heb je geen ruimte voor pannen in de kast? Hang ze dan op. Met mooie wandrekjes kun jij jouw pannen een mooie plek geven in de keuken zonder dat dit rommel geeft. 

Zo, wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. Nu snel aan de slag dan maar. Wil je toch nog meer ideeën op doen wanneer het gaat om orde in huis? Kijk dan even bij onze specialisten met hun ruime aanbod aan kasten, opbergmogelijkheden en organizers. 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp