Het Beach interieur – breng de zomer in huis

Interieur

Met de zomer op volle kracht is er waarschijnlijk één plek waar je vaak te vinden bent; het strand. En wij geven je groot gelijk. Het zand, de zeelucht, de onbekommerde sfeer en het gevoel van vrijheid wat een wijds zeezicht met zich meebrengt, het hoort allemaal bij het strand. Dus, neem nog een slokje van je Piña Colada en leun nog eens lekker achterover. Je hebt nog een maand of twee onbezorgd genieten voor de boeg, maar eh, wat doe je daarna? Wil jij het strand gevoel nog even vasthouden? Zeker wanneer de dagen weer korter worden en de kou weer toeslaat? Dat kan! Met een Beach interieur heb je non-stop de zomer in huis. 

Haal het relax gevoel in huis

Het Beach interieur kenmerkt zich door een lichte, vaak neutrale look met nautische elementen. De muren zijn vaak wit of crème en worden afgewisseld met zeeblauwe tinten of een behang wat past bij het thema strand. Denk aan schelpen, zand of een onderwater patroon. Waar je ook voor kiest, hou het vooral licht. Een Beach look is verder niet compleet zonder houten vloer. Ook hier is weer aanbevolen om het lekker licht te houden. Ga voor een white-was look of licht eiken. Wil je jouw Beach interieur toch iets intiemer maken, dan staat een donkere, houten vloer ook erg mooi. Het maakt de ruimte iets warmer waardoor je ook in wintermaanden kunt blijven genieten van een knussere look. 

Stoffen en materialen

Het hoeft bijna niet gezegd, maar plastic en een strandgevoel gaan niet samen. Een Beach interieur is gebaseerd op de natuur en daarom zie je vooral natuurlijke producten terug in deze woonstijl. Denk aan rieten stoelen, juten vloerkleden, steigerhouten meubelen of gordijnen van licht katoen. Verder zijn bamboe, touw en vlechtwerk ook graag gezien binnen een Beach interieur, of wat dacht je van deze vilten poef van Woodlane? Hou het in ieder geval  licht en natuurlijk. Kies liever niet voor paarse of knalrode meubelen, maar hou het bij de tinten beige, wit, of zand. Een azuur- of diepblauw stoeltje is natuurlijk mooi voor de afwisseling en door middel van accessoires kun je ook meer spelen met kleur.

Spice it up

Als je basis rustig blijft en die ’s zomerse rust uitstraalt, dan kun je met je woonaccessoires iets meer knallen. We hadden al genoemd dat blauwe tinten echt passen bij een Beach woonstijl, maar door middel van enkele goed geplaatste woonaccessoires kun je het ook iets spannender maken. Wat dacht je van een koraalrood kussentje tussendoor, zoals deze van het Kussen Atelier, wat felgekleurde schelpen of een zon-gele bloemenvaas? Ook met plaids of tafelleggers kun je net even wat meer kleur terugbrengen in een Beach interieur om te voorkomen dat het allemaal net iets te gemoedelijk wordt. 

Unieke woonaccessoires

Voor woonaccessoires in je Beach interieur hoef maar op één plek te zijn: het strand. Verzamel oude, verroeste blikken voor een nostalgisch tintje, raap lege schelpen op het strand, hang een oude strandhoed aan de muur of zet je surfboard in de hoek. Rieten mandjes, kurken onderzetters, Houten planken of takken, bordjes met inspirerende teksten of spreuken, oude peddels, palm planten, of de authentieke fruitkistjes van Thuisindetuin, je kunt ze allemaal kwijt in een Beach interieur. 

Wil je meer weten over verschillende soorten interieurstijlen? Kijk dan bij onze tips. Ze staan boordevol leuke weetjes en know-how.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp