HET CRINDEL MOODBOARD

Interieur
spiral notepad

Een moodboard maken is niet alleen leuk maar ook heel erg praktisch! Niet voor niets worden er honderden webpagina’s aan besteed en worden er vele blogs over geschreven. Moodboards zijn een super handige tool die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw droomhuis. Wat een moodboard nu precies is en waarom je er een zou moeten maken, dat lees je hier.

Moodboard, Visionboard of Wishboard?

Inmiddels worden er heel wat boards de wereld in geslingerd. Er is het visionboard, het moodboard, het wishboard, het dreamboard en ga zo maar door. Eigenlijk overlappen al deze boards elkaar en hebben ze slechts kleine onderlinge verschillen. Zo richt een vision board zich vaker op iemands carrière of de doelen die men wil behalen in het leven. Het is een verzameling van quotes en plaatjes van waar iemand over een aantal jaar wilt zijn. Op die manier geef je uitdrukking aan je diepste (carrière) wensen.

Een wishboard of dreamboard richt zich op alle dromen en ideeën die je ooit nog wilt verwezenlijken. Die reis door Zuid-Amerika? De liefde vinden? Bungee jumpen? Of toch liever die mooie auto? Door ze op een wishboard te plaatsen, krijgen jouw ideeën vorm en alvast een plekje in je leven.

Een moodboard gaat eerder over design. Je ontwerpt bijvoorbeeld een kamer, een gebouw of een website door eerst de ideeën te verzamelen die je aanspreken en ze op een moodboard te plaatsen. Aan de hand van het moodboard, kun je deze later verder uit gaan werken en vorm gaan geven.

interieur moodboard

Kom aan board!

Een moodboard helpt je voornamelijk met één ding: FOCUS. Ideeën in je hoofd blijven daar niet langer meer in de chaos rondzwerven maar vinden een plekje op het moodboard zodat jij het niet meer vergeet. Daarnaast ben je in je werk met een moodboard vrij om je eigen creativiteit te laten stromen. Misschien wil je helemaal geen gelikt interieur maar wil je juist spelen met kleuren, stijlen en elementen? Wat het eindproduct ook wordt, daar gaat de energie naartoe. En je weet, alles wat je energie geeft, groeit. En alles wat groeit, zal zich misschien ooit manifesteren.

Overigens ligt een moodboard nooit helemaal vast. Je kunt er ten alle tijden naartoe terug om het aan te passen. Misschien heb je toch liever een ander vloerkleed of ben je net niet helemaal happy met de bank die je gevonden had. Geen probleem. Je kunt er eindeloos mee blijven spelen.

Hoe dan?

Nou simpel. Ga naar het inspiratie gedeelte van www.crindel.nl. Daar vind je allerlei specialisten die hun producten voor jou hebben ten toon gesteld. In het filter menu van de pagina kun je kiezen wat je zoekt. Een bank? Een bed? Nieuw tuinhuisje? Kleurtje voor op de muur? Wat je ook selecteert, je krijgt het vervolgens te zien op de webpagina.

Daarna kies je wat bij je past. Vind je dat vloerkleed wel heel bijzonder? Klik hem aan. Je krijgt dan de mogelijkheid om het vloerkleed op te nemen in een moodboard wat je eerder hebt gemaakt of in een nieuw ontwerp. Ga zo door tot het board helemaal naar jouw tevredenheid is. Ben je klaar? Dan kun je zien waar je welk product op je moodboard kunt verkrijgen. Wil je verder dromen? Begin gewoon opnieuw. Wil je aan de slag, neem dan je moodboard mee naar de winkel en begin direct met shoppen. Wat je ook besluit, laat het vooral leuk zijn.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp