Hoe creëer je een Aziatisch Interieur?

Interieur

Wanneer we denken aan Azië, dan denken we misschien aan slaperige rivieren door een berglandschappen kronkelen, aan uitbundige tempels, lekker eten, drukte, maar ook aan rust. Naar Aziatische interieurs gekeken, zien we vooral voorbeelden terugkomen van een strak en georganiseerd interieur uit Japan, drukke en kleurrijke prints uit China, zachtere stoffen en patronen uit Vietnam of houtsnijwerk uit Bali. Wil je een stukje van de Aziatische look terug laten komen in je eigen, Nederlandse stek, dan geven wij je vandaag een aantal tips over hoe je dit kunt doen. Dus, pak die beker koffie er maar weer bij, want we gaan op reis.

De Japanse Look

Kijkend naar de Japanse woonstijl, zien we dat elke kamer gekenmerkt wordt door rust, eenvoud en reinheid. Niet voor niets is het Not Done om met je schoenen aan een Japanse woning te betreden. Gelakte, houten vloeren, lage, houten meubelen met een strak design, een eenvoudig kleurpatroon en ‘shoji’ – de Japanse kamerschermen – voeren de boventoon. Wil je een Japanse sfeer nabootsen, dan is dit rustige behang van Wonen Voor Jou met bamboe print een leuke tip. Of wat dacht je van deze Boeddha met rendiermos van Draumr? In Japan zijn ze dol op functionele meubelen en opbergruimtes. Niets is onnodig en alles is aan kant. Het is niet voor niets dat ‘s werelds meest bekende opruim-goeroe van Japanse origine is.

Tegenwoordig wordt de Japanse woonstijl ook wel gecombineerd met een Scandinavische woonstijl. Deze mix heeft de naam Japandi gekregen. Binnen Japandi blijft de soberheid en eenvoud van Japanse interieurs behouden, maar dan gecombineerd met mooie Scandinavische kleuren en patronen.

Het Chinese Interieur

Wanneer we het water oversteken naar het Chinese continent, zien we een stukje van de Japanse tradities terug. In de basis zien we nog steeds de strakke lijnen en gepolijste, houten meubelen, maar het wordt allemaal iets kleurrijker en sierlijker. Zo bestaan de kamerschermen niet meer uit eenvoudig rijstpapier, maar eerder uit sierlijk houtsnijwerk. Iets wat we terugzien in de Chinese interieurs is het gebruik van lampionnen als verlichting. Geen eenvoudige lampen, maar (kleurrijke) bolvormen die het plafond op elke plek versieren. De hanglampen van Danielle Origami zouden bijvoorbeeld prima passen wanneer je een Chinese look probeert na te bootsen. Waar de Chinese interieur liefhebbers ook dol op zijn, is het Feng Shui houden van hun woning. Met de kunst en kennis van Feng Shui optimaliseer je de Chi-stroom door je woning wat een uitwerking heeft op alles in je leven. Wil je meer weten over Feng Shui, kijk dan eens bij de projecten van ‘T Chatelier of Bright Delight.

Stromen naar Vietnam

Reizend naar Vietnam worden de strakke lijnen in het interieur wat meer losgelaten. De interieurstijl wordt zachter, speelser en krijgt een meer eclectische look. Lampionnen, kamerschermen en gelakte meubelen zien we nog steeds terug met daarnaast meer planten, religieuze objecten en ook kleur aan de wanden en in de stoffering. Wil je een Vietnamese tint toevoegen aan je interieur? Dan is de stoffen collectie van AAI Made With Love een goede plek om te starten. Verder is het toevoegen van veel Aziatische planten een plus om een Oosterse look te creëren. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, bonsai or orchideeën.

Zuid-Oost Azië

Wanneer we verder naar het zuiden reizen, komen we meer in de richting van landen zoals Indonesië. Houtsnijwerk voert hier absoluut de boventoon, samen met het gebruik van riet, klamboes en kleurrijke details in kussens en kunst. In tegenstelling tot Vietnam blijven de kleurrijke muren hier wat meer achterwege en verdwijnen de kamerschermen. Wil je een Indonesische look namaken, dan kun je het beste beginnen met bijvoorbeeld boomstamtafels van bijvoorbeeld Iqonya of ander houtsnijwerk zoals de prachtige tafels wandplanken van Boomstam Tafels.

Er is nog veel meer te vertellen over de Aziatische woonstijl en verschillen per land, maar met deze basistips zou je een heel eind moeten komen. Wil je meer wooninspiratie op doen? Klik dan gerust even verder. Of misschien wil je meer leuke blogs lezen. Kijk dan bij onze tips voor nog meer leuke verhalen.

Wil je helemaal nooit meer wat missen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief op de homepage!

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp