Hoe een kleine verandering een wereld van verschil maakt

Interieur

Waar licht bij traditionele shutters via de horizontale kant naar boven weerkaatst, wordt het licht door de slanke verticale panelen van Fractions geknepen en hiermee verspreid over de ruimte. Het resultaat? Een extra dimensie voor het interieur. En een zee van licht. Als je dat wenst tenminste. 

Fractions – gebaseerd op het natuurkundige verschijnsel diffractie

Niet alleen de vorm van Fractions is vernieuwend – daarover later meer -, ook de functionaliteit doet een duit in het zakje. Een korte uitleg: zonnestralen schijnen evenwijdig van grote afstand op het raam. De lichtopbrengst is door de diffractie (het afbuigen van een lichtgolf langs een ondoordringbaar obstakel) bij Fractions binnen groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Het licht weerkaatst namelijk niet eerst op lamellen, maar valt rechtstreeks door de sleuven van Fractions in de kamer. Met Fractions heeft Unilux het antwoord op de vraag naar exclusieve raamdecoratie met een optimale lichtopbrengst in handen.

Aluminium voor een zuiver effect

De opmars van het duurzame aluminium in het hoge woonsegment is onomkeerbaar. Een van de redenen voor Unilux om haar innovatieve Fractions in dit materiaal uit te voeren. CEO Patrick van Loosbroek: ‘Aluminium neemt geen licht op en geeft ook geen meekleurend effect aan het interieur. Je bereikt hiermee het zuiverste resultaat aangaande zonlicht en schaduw in huis. Aluminium is bovendien roestvrij en derhalve ook geschikt voor toepassing in sanitaire ruimtes. Fractions geeft het interieur een extra dimensie. De strakke panelen zijn ware eyecatchers en zorgen voor een luxe uitstraling.’ 

Het slanke materiaal zorgt er bovendien voor dat Fractions kunnen worden toegepast op of in de glaslat van een draaikiepraam of schuifdeur. Fractions gaat daarnaast naadloos op in een aluminium kozijn, maar zijn ook prima te combineren met houten kozijnen. Het systeem is in iedere RAL-kleur leverbaar en is hiermee volledig te customizen: fris wit in de woonkamer, intiem donker in de slaapkamer, voorzien van een subtiel glittertje of juist een stoere matte finish voor de kinderkamer. 

Een extra voordeel ten opzichte van traditionele shutters is het onderhoud. Fractions zijn vlot en eenvoudig schoon te houden. Ook goed te weten: in gesloten vorm is dit systeem nagenoeg lichtdicht.

Wil je de Fractions zelf ervaren? Kom naar het ETC Design Center Europe in Culemborg, het meest hoogwaardige Nederlandse interieurplatform. Op zondag 19 mei is daar de Consumenteninspiratiedag. Informeer bij marketing@unilux.nl naar gratis entreekaarten voor dit exclusieve evenement in het hoogwaardige designcentrum.

Bekijk wat fractions voor jouw woning kunnen doen op de website van Unilux.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp