Inspiratie voor een rustgevende slaapkamer

Interieur
Behang slaapkamer

Jouw slaapkamer is waarschijnlijk dé plek waar je even tot rust wilt komen en relaxed in slaap wilt vallen. Het interieur speelt hierin een grote rol, zoals al jaren bekend binnen de Feng Shui. In deze blog tackelen wij veelvoorkomende foutjes die je kunt maken als het gaat om de indeling van je slaapkamer en delen wij onze grootste tips voor het creëren van een rustgevende ruimte. 

Waarom die rustige slaapkamer? 

Waarom is zo’n opgeruimde kamer nou zo belangrijk? Kort gezegd: een opgeruimde kamer = een opgeruimd hoofd. Onnodige rommel zorgt voor mentale en fysieke stressfactoren die we in de drukte van het dagelijks leven zeker niet kunnen gebruiken. En dat gaat jouw nachtrust niet ten goede komen. Die nachtrust is belangrijk want slaapgebrek is een katalysator voor vele fysieke klachten, waaronder concentratiestoornissen, burn-out en zelfs hart- en vaatziekten.

Opgeruimd staat netjes 

De beste en meest voor de hand liggende tip is het opruimen van kleine (en grote) troepjes. Rommel in jouw slaapkamer kan de nachtrust enorm verstoren. Zorg dat alles een vaste plek heeft en berg kleine prulletjes op in een mooie krat, mand of doos. Daarnaast zijn er ook genoeg bedden met handige opbergruimtes eronder.  

Beddengoed kussen

Rustgevende kleuren 

Wanneer je jouw slaapkamer (opnieuw) in wilt richten kan de kleur van de kamer misschien een vraagteken zijn want wat is een rustgevende kleur? Wanneer je de basis van de slaapkamer licht en rustig houdt, kun je deze altijd stijlen met verschillende (lichte) kleuren. Wanneer je voor behang op de muur wilt gaan is het handig te kiezen voor een subtiele print. Ben je bang dat dit te saai wordt? Combineer verschillende stoffen en structuren met elkaar. Zo wordt jouw slaapkamer niet te eentonig! Toch wat meer kleur op de muur? Ga dan voor neutrale of aardse kleuren zoals donkerblauw, beige of olijfgroen. Houd er rekening mee dat de kleur op de muur echt invloed kan hebben op jouw slaap. 

Je bed neemt waarschijnlijk het grootste gedeelte van jouw slaapkamer in beslag. Zorg daarom dat ook jouw bed rust uitstraalt. Dit kun je doen door voor effen beddengoed te kiezen of voor een rustige print te gaan. Kussens toevoegen kan een gezellig en knus effect geven, maar wanneer deze felle kleuren of drukke prints bevatten, kan dat de zin om te gaan slapen verjagen. 

Denk groen 

Planten hebben eigenlijk weinig nadelen. Zo zijn deze groene vriendjes niet alleen goed voor jouw nachtrust, maar schijnen ze ook flink was stress te kunnen verhelpen en zijn ze natuurlijk ideaal voor het verbeteren van de luchtkwaliteit! Daarnaast zijn er genoeg planten die weinig verzorging nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Aloë Vera, Sansevieria of Gouden pothos. 

Lamp

En toen was er licht 

Zorg dat de lampen in jouw kamer niet al te vel zijn. Dimbare verlichting is ideaal. Deze kun je altijd naar wens verstellen. Daarnaast hoeft jouw slaapkamer geen lichtpaleisje te worden en heb je aan de plafondverlichting waarschijnlijk genoeg. Wil je de ruimte toch net iets leuker aankleden met een klein lampje op je nachtjes of een grotere lamp in de hoek? Ga dan voor een subtiel model.

Accessoires 

Zo, we hebben de basis gehad. Nu door naar het leukste gedeelte! Ga bij het stijlen van jouw slaapkamer voor fijne sierkussens, een zacht kleed of speel met verschillende structuren, ga bijvoorbeeld voor een wollen deken of houten muurdecoratie om jouw kamer op te leuken. Zorg ervoor dat alles een mooi geheel blijft door te kiezen voor dezelfde soort kleuren en tinten. Houd in je achterhoofd wat je echt nodig gaat hebben in je kamer. Natuurlijk is het leuk een souvenirtje uit te stallen op je nachtkastje, maar zorg ervoor dat het geen drukke bende wordt. 

Dat was het weer voor deze week! Benieuwd naar onze andere rustgevende interieurblogs? Deze blog over een Scandinavisch interieur is ook om bij weg te dromen.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp