Interieurlef; een combinatie tussen oud en nieuw

Interieur

Je kan natuurlijk kiezen voor een complete en uitgedachte woonstijl. Scandinavisch, klassiek, of landelijk. Niets mis mee. Sterker nog, het resultaat kan prachtig zijn. Er zijn ook genoeg blogs en websites die je vertellen over hoe je een dergelijke interieurstijl kunt nabootsen in je eigen woning. Maar wat als je nu net even buiten de lijntjes wilt kleuren? Wat als je woonstijlen wilt mixen en vooral je eigen gang wilt gaan? In deze blog gaan wij je daar iets meer over vertellen en dan specifiek over het mixen van een retro of vintage woonstijl met een nieuwe, moderne woonstijl. 

Vintage in een notendop

Die oude kersenhouten kast van oma? Die verschrikkelijk foute vaas in de kringloopwinkel? Dat vale, oranje tapijt met bloemen? Of die oude Chesterfield bank. Lekker aanhouden, want het is helemaal retro. Het leer van de bank kun je oppoetsen, de oude kast kun je opnieuw lakken en die foute vaas? Nou ja, die mag gewoon niet ontbreken in een vintage interieur. Wanneer je jouw hele woning volzet met spullen uit de jaren ’60 wordt het allemaal wel heel… retro. En dat is natuurlijk helemaal prima en leuk, maar een compleet vintage interieur kan tegelijkertijd ook wat donker ogen. De combinatie met modern is daarom helemaal zo gek nog niet.

Modern times

Een moderne interieurstijl kenmerkt zich door strakke lijnen, sobere kleuren en een licht en open geheel. Dat is zo’n beetje het tegengestelde van een vintage interieur waar het vooral om diepe kleuren en om verschillende vormen draait. Witte, lichtgrijze of licht eiken kleuren vormen dan een mooi contrast wanneer het afgezet wordt tegen een enkele retro spullen, maar hoe creëer je nou een goede look zonder dat het pruttelpotje wordt met allerlei verschillende ingrediënten? 

Maak het niet te bont

Zet je woning niet direct vol met tweedehands spullen. Zorg er eerst voor dat je de basis in orde hebt. Welke retro elementen heeft jouw woning al en wil je benutten? Welke spullen heb je al in je bezit en kun je nog gebruiken? De gouden regel bij het combineren van woonstijlen is; overdrijf het vooral niet. Het is niet erg als de ene stijl de boventoon voert en aangevuld wordt met een andere stijl. Dat kan juist heel erg mooi werken. Hou vooral de rust in je interieur zodat jij en je bezoek bij binnenkomst niet gebombardeerd worden met spullen en kleuren. 

Contrast is key

Ga je echt voor een mix van woonstijlen, laat dat dan ook blijken. Een strakke, moderne eettafel, gecombineerd met vintage eetstoelen of een oude lamp laat meteen zien wat jij voor ogen had. Een plafond met oude, klassieke ornamenten kun je aanzetten door te kiezen voor moderne, lichte gordijnen, een witte muurkleur en strakke meubelen. Oude, barokke stoelen doen het heel goed in combinatie met een modern vloerkleed met zebra strepen. En dat oude, kersenhouten dressoir wat je geërfd hebt, kan best op een strakke, gietvloer met moderne lamp.

Tips van Crindel

Wil je vintage en modern gaan combineren en heb je wat looks of spullen ter inspiratie nodig? Op Crindel vind je voldoende specialisten die jou een handje kunnen helpen. Wat dacht je van deze moderne, mantelklok van Kloq? Met deze klok heb je de perfecte combinatie tussen nostalgie en een frisse look voor in huis. Bij Allon Dery kun je jouw eigen, moderne tafel ontwerpen. Ideaal voor wanneer jouw eigen woning of interieur al een klassiek en retro tintje heeft. Bij Blom en Blom kun je terecht voor industriële lampen uit de jaren ’50 die perfect passen bij een hypermodern interieur. Je kunt deze lampen plaatsen in je woonkamer of slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook je strak ogende badkamer. Wil je een warm, vintage element toevoegen aan je moderne woonkamer? De kussens van Hartman kun je overal kwijt; in je tuin, je woonkamer en je slaapkamer. Ze geven een stukje vintage vrolijkheid overal waar je komt. Als laatste brengen wij bij jou nog even de ultieme, vintage Eye-catcher onder de aandacht; de FunkTrunk van I Am Recycled. Als je gaat voor een vintage look, in combinatie met een moderne woonstijl of niet, dan mag deze geweldige koffer speaker absoluut niet ontbreken. 

Shop gerust nog even verder bij onze wooninspiratie. Daar vind je voor elke woonstijl prachtige spullen die je interieur helemaal zullen opfleuren. Shop ze!

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp