Hoe creëer je thuis een vijf sterren badkamer?

Interieur

Een luxueuze badkamer lijkt voor veel mensen meer een verre droom dan iets dat werkelijkheid kan worden. Toch is het gemakkelijker dan veel mensen denken. Zelfs met een kleine verbouwing of de aanschaf van enkele accessoires kun je al veel bereiken. Zolang je op de juiste manier te werk gaat, kun je zelfs met een klein budget of weinig tijd jouw badkamer flink opknappen. Ook luxe badkamers van vijf sterren hotels zijn na te bootsen met de juiste tips. De uitstraling van een badkamer heeft alles te maken met de aankleding. Combineer je kleuren, materialen en decoratieartikelen op een goede manier met elkaar, dan krijg je een bijzonder mooi resultaat. We geven je graag enkele tips om jouw badkamerinrichting snel een boost te geven.

Creatief variëren met kleuren en luxe materialen

Er is de afgelopen decennia veel veranderd in de wereld van interieurdesign. Tegenwoordig kan bijna alles gebruikt worden voor een leuke inrichting. Voor velen geldt: hoe specialer, hoe beter. Badkamers worden niet langer ingericht volgens de standaard regels met enkel witte tegels, een simpele wastafel, toilet en douche. In plaats daarvan experimenteren mensen veel meer met de aankleding van de badkamer. Ook jij kunt door creatief te variëren een luxueus, uniek interieur ontwerpen. Wissel af met kleuren en materialen en plaats leuke accessoires. Alleen al door verschillende kleuren of vormen tegeltjes te gebruiken, creëer je een bijzonder effect. Met luxe materialen kun je vervolgens het meubilair een facelift geven. In tweedehandswinkels of budgetwinkels zijn mooie houten planken of oud marbel te vinden. Dit materiaal is ideaal om onder een wasbak te plaatsen. Met een ronde wasbak maak je het wastafelmeubel helemaal af.

Een leuke aankleding met accessoires maakt een wereld van verschil

Als je de muren en vloer bekleed hebt, kun je het meubilair onder handen nemen. Hierboven kon je al lezen hoe je de wastafel kunt upgraden. Wat betreft het toilet zorg je voor een grote positieve verandering als je een hangtoilet laat plaatsen in plaats van een staand toilet. Maar er zijn natuurlijk ook eenvoudigere manieren om een badkamer een luxe uitstraling te geven. Sommige mensen kiezen voor een designradiator voor hun handdoeken, maar het kan nog simpeler en voordeliger. Koop mooie handdoeken en hang ze stijlvol op. Voor een bijzonder effect kun je ook een aantal handdoekjes oprollen en leuk neerleggen. Een handgemaakte of luxueuze spiegel aan de muur is stijlvol en geeft een ruimtelijk gevoel. Je kunt de puntjes op de i zetten met leuke accessoires en decoratie. Wil je een natuurlijke, rustieke uitstraling? Zet dan wat bloemen of plantjes neer. Voor een sjiekere look zijn kristallen zeepdispensers een echte aanrader. Tot slot maak je met sfeerverlichting of zelfs kaarsen in glazen lantaarns het plaatje helemaal af.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp