Van strakke naar een landelijke woonkamer

Interieur

Meer sfeer in huis creëren, hoe doe je dat? Je kunt hier veel verschillende kanten mee op. Er is uiteraard niet één vaste werkwijze om jouw woning rustieker te maken. Wel zijn er een aantal gangbare manieren om een strak interieur landelijk over te laten komen. Met de juiste combinatie van kleuren, meubels en stijlen creëer je jouw eigen landelijke woonkamer. Zo ga je van een strakke uitstraling naar een gezellige, authentieke sfeer. Met onze tips maak je gemakkelijk en snel veranderingen die jouw woning een compleet andere uitstraling geven. Welke materialen en kleuren kun je combineren? Wat voor meubels kies je en hoe zet je ze neer? Je zult ontdekken hoe gevarieerd landelijke stijlen zijn: met een landelijk interieur kan je jouw creativiteit de vrije loop laten.

Een landelijke stijl combineren met jouw persoonlijke smaak

Het leuke aan interieurinrichting is de vrijheid die je hebt. Je kunt alles geheel naar eigen wens en smaak inrichten. Ook landelijke stijlen zijn erg flexibel. Als je een strakke woonkamer hebt, hoef je niet direct een complete metamorfose te regelen. Zelfs met kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken. Een houten vloer is wellicht het meest kenmerkende aan een landelijke stijl. Je bereikt echter hetzelfde met een laminaat- of pvc-vloer met levensecht houtpatroon. Zelfs stenen vloeren kunnen een rustiek uiterlijk bieden. Maak gebruik van natuurlijke materialen als stof, leer en aarde in de vorm van een leren bank, aardewerken vazen of kussens met gezellige kleuren. Ook planten passen perfect in een landelijk interieur. In de woonkamer kan je plantjes en bloemen neerzetten. Voor in de keuken zijn verse kruidenplantjes zowel knus als praktisch. Je kunt helemaal je eigen draai geven aan de inrichting.

Uitnodigend interieur met comfortabele meubels: maak je huis leefbaar

Een landelijke woonkamer is uitnodigend en leefbaar. Dit betekent dat grote meubels het best passen in deze stijl. Kies voor één grote bank in plaats van meerdere kleine meubels. In een grote woonkamer kan een mooie buffetkast of een grote boekenkast dienen als center piece. De meeste landelijke woningen hebben naast een woonkamer ook een woonkeuken. Een grote tafel dient in woonkeukens als meer dan alleen een eettafel: het is de plek om samen te kletsen, met vrienden een wijntje te drinken, en voor kinderen om aan te spelen. Uiteindelijk is het belangrijkste van landelijk meubilair het comfort en de leefbaarheid.

Kies een kleurenschema en accessoires voor een compleet geheel

Doorgaans bestaat een landelijk interieur uit lichte kleuren, gecombineerd met donkere of warme tinten. Verschillende varianten op wit vormen daarbij de basis. Probeer bijvoorbeeld crème wit, beige of zelfs lichtgeel. Voor een natuurlijk effect zijn aardkleuren ook een aanrader. Bruin, grijs en zelfs zwart worden vaak gebruikt voor een landelijke sfeer. Om jouw woning helemaal af te maken, kun je leuke accessoires en decoraties plaatsen. Ronde, metalen lampen zorgen daarbij voor balans. Met een houten ladder, een schedel aan de muur of bontdekens geef je het geheel een unieke draai.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp