Keuken wrappen: tips, inspiratie en informatie

Interieur

Ben je jouw keuken beu? Door de torenhoge inflatie is een nieuwe keuken aanschaffen voorlopig misschien even buiten bereik. Dus wat dacht je ervan om je keuken een make-over te geven? Daarvoor kun je natuurlijk aan de slag met verf en kwast, maar wat tegenwoordig helemaal hip is, is je keuken wrappen. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de plakfolie en hoe dit materiaal je kan helpen om jouw keuken die frisse, nieuwe look te geven.

Wrap it up

Zelf je eigen keuken wrappen is goed te doen, dus ben je een beetje handig, dan kun je honderden euro’s uitsparen door het zelf te doen. YouTube staat vol met voorbeeld filmpjes, maar het zelf wrappen van je keukendeurtjes is eigenlijk heel basic.

Je begint met het afhalen van de keukendeurtjes. Verwijder al het beslag zodat je alleen de ondergrond overhoudt. Maak deze schoon door hem licht op te scheuren en goed te ontvetten. Knip je bestelde wrapfolie op maat en plak deze op de voorzijde van keukendeuren. Strijk het glad met een spatel en gebruik eventueel een föhn voor een betere hechting en een gladder resultaat. Vergeet de zijkanten van je keukenkastjes niet. Tenzij de binnenzijdes van je keukendeuren  pimpelpaars zijn, hoef je deze niet mee te wrappen. Het ligt eraan hoezeer je je eraan stoort wanneer deze een andere kleur hebben. Zet al het beslag er weer terug op et voilá! Je hebt binnen een handomdraai je keukendeurtjes gewrapt.

Keuken wrap weetjes

Gemiddeld gaat wrapfolie in een keuken 8 tot 10 jaar mee, afhankelijk van hoe voorzichtig je ermee omspringt. Gemiddeld kost het €250,00 aan materiaal om een keuken te wrappen, daar komt grofweg nog eens €500,00 bovenop indien je het uitbesteedt.

Hoe gladder jouw keukenkastjes, des te makkelijk is het om deze met folie te beplakken. Heb jij keukendeurtjes met reliëf, dan is het misschien raadzaam om een vakman in te schakelen zodat je geen €250,00 aan materiaal weggooit tijdens het emmeren met plakfolie en onwillende vormen.

Het wrappen van je keuken is ongetwijfeld een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe. Daarbij is het ook nog eens duurzamer want je blaast je keuken een tweede leven in.

Wrap folie materiaal

We zijn er even voor je ingedoken en tot de conclusie gekomen dat de uitleg van de verschillende soorten materialen en giettechnieken waar de folies mee gemaakt kunnen worden, even voor de hand liggend zijn als die mais-doolhoven waar je als kind vaak in verdwaald raakte. We besparen je het doolhof en maken er in plaats daarvan een tweesplitsing van:

  • Gegoten folies zijn goed
  • Geperste (gekalandreerde) folies zijn een stuk minder goed.

Je aanrecht wrappen

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer dingen met folie beplakken, dan kun je ook je keukenblad wrappen. Laat je hiervoor goed informeren over de kwaliteit van de folie die je kiest, want – als het goed is – gebruik je jouw aanrecht veel. Daarnaast heeft een keukenblad vaak veel obstakels zoals een gasfornuis, bochten, hoeken en randen. Het inschakelen van een professional is daarom zeker aan te raden. Is je aanrecht aan een nieuwe look toe, dan geeft het wrappen van dit deel van je keuken een prachtige resultaat waar je ook nog eens lang plezier van kunt hebben.

Wrap the look

Als laatste wil je natuurlijk nog weten wat voor soort kleuren er beschikbaar zijn wanneer je jouw keuken gaat wrappen. Wrapfolies zijn in allerlei kleuren beschikbaar; van mintgroen tot een grijze betonlook, van een houtlook tot een bloemenmotief of wrapfolies die lijken op marmer, metaal of bakstenen. Het enige wat we nog niet zijn tegengekomen is een keukenwrap folie met luipaard print. Overigens kunnen wij de luipaard print – mocht je die ergens tegenkomen – niet aanraden wanneer je jouw keuken wrapt om deze aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Een neutralere look verkoopt waarschijnlijk sneller.

Heb je genoten van deze blog en ben je weer wat wijzer geworden? Dan kun je bij onze tips nog even verder, want daar hebben we meer topics voor je neergepend die interessant zijn wanneer wonen je passie is.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp