Kleur bekennen

Interieur

Als interieurontwerpers komen wij bij heel veel woningen en hun bewoners, om te zien wat we voor hen kunnen betekenen. Of dit nu gaat om een complete verbouwing, een nieuw te bouwen huis of zelfs alleen een styling/kleuradvies. Dat laatste gebeurt al veel als deze bewoners ons komen bezoeken in onze showroom. We krijgen dan vaak een inkijkje in hun optrekje middels de digitale snelweg en op basis daarvan kunnen we ook al veel bepalen.

In heel veel interieurs zien we vaak een veilig kleurgebruik als het gaat om verf op de wanden. Uiteraard is dit prima en als het voor de bewoners goed voelt, is dat het allerbelangrijkste. Toch krijgen we geregeld de vraag gesteld om daarin eens mee te denken! En dat hele kleine stukje verandering kan al zoveel doen voor je woonomgeving.

Dit geldt vooral voor bijvoorbeeld de woonkamer. Als je een lichte bank hebt en misschien een eikenkleur salon-tafel en dito tv-meubel, kun je kiezen voor een diep groene kleur of een donkere petrol-kleur. Deze combinatie van diep groen of blauw met een zachte wollige zandkleur – of als je iets meer durft een olijfgroene kleur – geeft jouw kamer een enorme oppepper.

Zeker als je zou kiezen voor kalkverf, maak je de woonkamer extra spannend. Want door het gebruik van kalkverf breng je als het ware een structuurlaag aan. Dit gebeurt doordat de verf wordt aangebracht met een dikke blokkwast en water. Omdat je niet steeds evenveel water gebruikt, komt de kalkverf onregelmatig op de muur. De ene keer is de verfklodder dus dikker en ontstaat daar een ander reliëf, dan wanneer er meer water is toegevoegd. Hierdoor speelt het daglicht en de verlichting binnen ook meer met deze oneffenheden en krijg je steeds een andere emotie.

Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de kalkverf te combineren met een spannend behang.
Stel, je hebt een klein muurtje in je woonkamer. Je kunt er dan voor kiezen om de ruimte te kleuren in een basis- en accentkleur met kalkverf. Het muurtje kun je ophalen met een mooi behang zoals hieronder.

BN walcovering krokodil_goud
Muur-kalk-verf

In de volgende kleurenpaletten zie je wat er kan gebeuren met verschillende combinaties. Mixen en matchen als het ware.

DLH Castrol Blue 500-5
DLH Roasted Flame 200-6
DLH Cloudy Green 500-3
BN walcovering krokodil_goud

Kleur bekennen

Dit geeft je interieur meer power en een knus gevoel. Daarbij is het gemakkelijk te veranderen. Zodra je over de drempel van je woning stapt en de voordeur dicht doet na een hectische dag, ervaar je de rust en intimiteit van je eigen spullen en interieur. Extra fijn wanneer je daar ook nog eens de verlichting op aanpast, een persoonlijke toon aan hebt toegevoegd en misschien wat kaarsjes aansteekt, zeker nu met de donkere dagen. Maak het vooral gezellig. Oh, en zorg dat het is opgeruimd. Dit zorgt ook voor een relaxed gevoel.

Daag jezelf uit om te spelen met natuurlijk zachte kleuren. Wij kunnen je uiteraard daarbij helpen en vertrouwen geven om net wat meer met het interieur te doen en hierin verder te gaan. Door het maken van een plan in de vorm van schetstekeningen aangevuld met een materialenplan, geeft dit je een houvast om je doel voor ogen te houden. Je kunt dan gemakkelijk in fases werken. Dit is ook nog eens leuk voor je budget. We verkleinen als het ware je keuzestress en zijn je partner in deze metamorfose.

Voor meer informatie bezoek je onze showroom Schutboom1D in Boekel.

Hartelijke groet,
Marco en Els van Leeuwen
AoZ interieur en dutchLIONHEART

Crindel WhatsApp Chat