De kleurtrends van 2021 – Rust, vrijheid en inspiratie

Interieur

We kijken terug op een ongelooflijke bizar jaar en in 2021 zal niet alles zomaar weer naar normaal zal gaan. Ons huis is onze basis geworden, voor het werk, voor de school van de kinderen en voor ons gezin. Daarmee is onze woning niet alleen de plek geworden waar we slapen, maar waar we leven, werken en zelfs op vakantie gaan (of blijven). Onze woningen zijn daarmee nog sterker verbonden met onze identiteit en onze persoonlijkheid, gecombineerd met de behoeften die we hebben nu de wereld om ons heen op zijn kop lijkt te staan. Dat kan een behoefte zijn aan rust en bezinning, aan inspiratie en motivatie of aan vrijheid en natuur. Die behoeftes laten zich goed uitdrukken in de nieuwe kleurtrends van 2021.

Rust in de tent

Het vertrouwde kleurenpallet met bruin schakeringen is populairder dan ooit. De grote bouwmarkten en tezamen met de bekende verfmerken kiezen massaal voor aardetinten als dé kleurtrend voor 2021 en dat is natuurlijk niet gek. Aardetinten brengen rust en bezinning en zijn perfect te combineren met allerlei soorten interieurs. Daarnaast is het niet voor niets dat deze verfmerken het kleurenpallet met aardetinten bestempelen met het woord ‘trust’. In een wereld waar alles verandert, is het heel fijn om bij het vertrouwde te kunnen blijven. Kijk voor mooie aarde en grijstinten eens bij de projecten van Mia Colore. Met hun 100% minerale, ecologische kalkverf creëer je een warme en unieke sfeer in huis.

Shades of grey

In combinatie met het pallet van aardetinten is grijs een graag geziene gast. Maar de strakke grijze muren van vroeger zijn inmiddels wel uit den boze. Grijs staat in 2021 nog steeds hoog op de lijst van trendkleuren mits deze is aangebracht met een specialist verftechniek, zoals bijvoorbeeld de beton-look. Wil je deze zelf een kunnen brengen, dan heeft Vestingh Paint and Craft de perfecte muurcoating voor jou.

Pastel Perfection

Wil je meer vrijheid? Net even buiten de gebaande paden treden en de rust van de natuur, zonsondergangen en warme stranden naar binnen halen? Dan is het goed om te weten dat pasteltinten in 2021 helemaal hot zullen zijn. Zo zien we in 2021 zachte pastelkeuren zoals groen, roze en paars terug in onze interieurs, ditmaal gecombineerd met felle tegenhangers. Bijvoorbeeld een zacht lila muur met een knal paarse bank of pastel roze wand met donkerblauwe meubelstuk. Pure & Orginal geeft in hun laatste project op CRINDEL mooie voorbeelden van deze prachtige kleurtrend (zie ook de hoofdfoto).

Duik in de inspiratie

Misschien ben jij juist wel toe aan een stukje vernieuwing. Misschien voel jij sterk de behoefte om je hele woning (of je thuiskantoor) wat leven inblazen, wat inspiratie erbij, een beetje Oomph! toevoegen aan het geheel. In 2021 zien we daarom een in het oog springende kleur terugkomen die weer wat leven in de brouwerij brengt. Blauw! En niet zomaar blauw, nee, zeeblauw. Blauw helpt ons focussen en dat komt goed van pas in deze tijd waarin alles op zijn kop lijkt te staan. Het geeft energie in een stressvolle tijden. Zeeblauw (of groenblauw) verbindt ons met een diepere laag in onszelf, een dieper liggende creativiteit. Het doet denken aan de open oceaan, aan vrijheid en verborgen schatten die gezocht moeten worden. Ben je op zoek naar een mooie oceaanblauw kleur voor in huis, bekijk de kleur Classico Blue Reef van Pure & Original eens.

Qua keur belooft 2021 in ieder geval een mooi jaar te worden met voor ieder wat wils. Waar ga jij voor? Voor de rust en vertrouwen? Voor iets spannendere pastel combinaties? Of duik je de diepte in met zeeblauwe tinten? Laat het ons weten met de hashtag #Letscrindel.

Wil je meer kleuren bekijken? Kijk dan eens bij onze wooninspiratie wat voor bijzondere verf- en belangensoorten er allemaal te vinden zijn op CRINDEL. Of lees nog even verder bij onze tips voor van alles in en om huis.

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp