Renovatie of nieuwbouw? Altijd een geschikte gietvloer

Interieur

Of u nu net verhuisd bent of uw huidige woning wilt verbouwen, in beide gevallen kunt u ervoor kiezen om een nieuwe vloer aan te schaffen. Een gietvloer is dan een stijlvolle en bovendien vooral ook duurzame keuze. Zo zijn ze sterk en gaan ze wel tot 30 jaar mee. Maar anders dan bij bijvoorbeeld een parketvloer zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden als u voornemens bent een gietvloer aan te laten brengen.

Geschiktheid bij vloerrenovatie

In de regel is een gietvloer zeer geschikt voor een vloerrenovatie, aangezien ze vloeibaar zijn op het moment dat ze worden gelegd en slechts enkele millimeters dik zijn. Polyurethaan gietvloeren kunnen doorgaans over de meeste bestaande vloeren worden aangebracht. Het is daarbij echter belangrijk dat de bestaande vloer voldoende stabiel is en een goede hechting kan bieden aan de nieuwe vloer. Dit is niet het geval bij linoleum, zijl, kurk of een houten vloer. In zulke situaties zal de bestaande vloer eerst behandeld of verwijderd moeten worden alvorens de nieuwe vloer kan worden gelegd. Materialen die bij uitstek geschikt zijn als ondervloer zijn anhydriet, zandcement dekvloeren of beton.

71726_00174

Geschiktheid bij nieuwbouw

Ook bij een nieuwbouwwoning is een gietvloer een prima keuze. Maar u moet er wel op bedacht zijn dat de constructie van de vloer, en dus ook het stucwerk, na verloop van tijd nog een beetje kan gaan zetten (vaak enkele millimeters). De woning is dus nog niet direct stabiel en dat heeft ook zijn weerslag op de gietvloer. Als de gietvloer in zo’n situatie namelijk al gelegd is, zijn scheurtjes een vervelend gevolg. Heeft u een nieuwbouwwoning en wilt u een gietvloer, kies dan voor de nieuwe EPI Superbase gietvloer. De EPI Superbase gietvloer biedt een statische scheuroverbrugging van 2.5 millimeter. Hierdoor kunnen scheuren en barsten in de vloer vrijwel volledig voorkomen worden. De EPI Superbase gietvloer is daarnaast ook zeer geluiddempend dus ook geschikt voor geluidsreductie in bijvoorbeeld appartementen. Verwacht u dat uw nieuwbouwwoning meer gaat zetten dan 2,5 millimeter? Wacht dan een tijdje met het laten aanbrengen van de gietvloer, totdat het huis zich voldoende heeft gestabiliseerd. Vraag vooraf advies aan voor meer informatie.

Stijlvol, duurzaam en energiezuinig

Naast het duurzame aspect en het gegeven dat een gietvloer erg mooi past in het interieur, biedt een gietvloer ook nog andere voordelen. Zo bent u snel klaar met schoonmaken, heeft de gietvloer weinig onderhoud nodig, gaat hij tot 30 jaar mee en is hij geheel naadloos. Wist u dat een gietvloer ook erg goed samengaat met vloerverwarming? De vloer geeft de warmte namelijk perfect door en zorgt dat die gelijkmatig wordt verspreid. Nooit meer koude voeten in de winter en in de zomer zorgt de vloer voor een verkoelend effect. Zoals bovenstaande laat zien is het vrijwel altijd mogelijk om een gietvloer te laten aanbrengen, als er voor het aanbrengen maar goed gekeken wordt naar uw bestaande vloer en naar uw woning. Als dit zorgvuldig gebeurt hebt u jarenlang plezier van uw nieuwe vloer!

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp