Tips om lange wand in de woonkamer te doorbreken

Interieur

Een lange wand in huis is natuurlijk prachtig en het betekent meestal dat je lekker de ruimte hebt in jouw woning. Toch kan zo’n lange wand in de bijvoorbeeld woonkamer lastig zijn om mooi te stylen. Veel mensen zijn geneigd om de meubels netjes tegen een lange wand aan te zetten waardoor de ruimte langer en smaller gaat lijken dan hij werkelijk is en wat kaal kan ogen.

Hoe style je een lange wand het beste en zorg je dat deze juist in het voordeel werkt? Wil je de aandacht naar de muur trekken of juist niet? Met deze creatieve tips kun je gegarandeerd aan de slag.

Wall art 

De makkelijkste manier om de aandacht naar de muur te trekken is door art wall te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een Gallery Wall, mooie posters in lijsten, een reeks schilderijen, een houten wereldkaart of foto’s op canvas. Door deze in verschillende maten op te hangen zul je snel een speels effect kunnen creëren. Wil je de lengte van jouw muur eruit laten springen? Hang de kunst dan in de lengte. Wanneer je de hoogte wilt benadrukken kan je, zoals je misschien wel raad, het beste naar de hoogte werken. 

Verschillende vlakken

Waarschijnlijk bestaat jouw lange muur uit één kleur of behangpatroon. Dit kan wat eentonig overkomen en kan de ruimte langer en smaller doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Stap uit je comfortzone en pak er eens een pot verf bij! Je kunt door verschillende vlakken te schilderen of door Colour Blocking de muur heel simpel opdelen. Daarnaast kun je ook denken aan verschillende vormen. Schilder bijvoorbeeld eens een cirkel waarin je kunst hangt of wat wandplanken voor een speels effect. Je kunt ook het plafond meenemen bij het schilderen. Zo kun je het eetgedeelte een geheel eigen plek geven. 

Een lange wand kun je ook leuk opdelen door aan de slag te gaan met behang én verf. Wissel één strakke kleur af met bijvoorbeeld een behangcirkel, of gebruik behang en verf om ruimtes van elkaar te onderscheiden door bijvoorbeeld het zitgedeelte een rustige effen kleur te geven en het eetgedeelte een fleurig behang.  

Open kast

Ga je liever niet met verf in de weer? Zet dan een mooie, grote, open kast neer. In zo’n pronkkast kun je de mooiste souvenirs, foto’s of servies showen. Wanneer je op pronkkast-zoektocht gaat, moet je er vooral op letten dat je kiest voor een grote, hoge kast. Een kleinere kast zal bij zo’n lange wand namelijk wegvallen.

Nog een tip, zet een open kast niet te vol. Dit oogt namelijk weer rommelig en kan onrust creëren in je woonsfeer. 

Opvallende elementen 

Een lange wand kan ook bij uitstek de gelegenheid creëren om opvallende elementen te plaatsen. Wat dacht je van een brede haard met cosy zitplek? Een roomdevider met inbouwelementen zoals licht of haardvuur? Of enkele wandpanelen van bijvoorbeeld hout, steen of een ander materiaal. Een flinke spiegel kan, zeker in een lange hal of woonkamer, een mooie opbreken zijn die de ruimte ook nog eens groter laat lijken.

Planten-gek 

Iedere blog komen onze groene vrienden weer van pas. Ook bij een lange wand kunnen planten je helpen om je woonruimte op te fleuren en in te delen. Hang een aantal planten op langs de muur of koop een mooi wandrek waar je de planten in kunt plaatsen. Zo werk je gelijk de hoogte in, iets wat in z’n voordeel werkt om een lange wand te doorbreken. 

Zo, wij hebben al onze tips voor het doorbreken van een lange wand met je gedeeld. Deel jij jouw uitkomsten met ons? We zijn super benieuwd naar de resultaten. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp