Tips voor de zolderkamer

Interieur

Het inrichten van de zolder kan af en toe nog een flinke klus zijn. De muren lopen in de meeste gevallen schuin en de ruimte is vaak wat lager dan in de rest van het huis. Daarnaast kunnen de temperaturen hoog oplopen op zo’n zolderkamer. Hierdoor kan het best een uitdaging zijn de zolder om te toveren in een slaapkamer, kantoor of hobbyruimte. 

Maar niet getreurd, met een beetje creativiteit is zelfs de lastigste zolderruimte te transformeren in een bruikbare ruimte waar je meer mee kunt dan alleen de kerstspullen opbergen. Lees je even mee?

Snikheet!

Een van de meest voorkomende redenen dat de zolder vaak vermeden wordt, is de hitte. Tijdens warme dagen is het vaak niet uit te houden op zo’n bloedhete zolderkamer. Warmte stijgt namelijk altijd op, niet alleen in de zomer maar ook in de winter. Door je zolderramen te voorzien van een rolluik met zonwering wordt de warmte van de zon voor een groot deel tegen gehouden. En dat scheelt direct al een paar graden. Mocht je tóch nog vergaan van de hitte, dan is een (mobiele)airco natuurlijk ook altijd een optie. 

Inbouwen die meubels

Door de vaak schuine muren wordt het indelen van een zolderruimte vaak gezien als een grote uitdaging. Of het nu gaat om een hoge boekenkast, lange knutseltafel of een kledingkast, inbouwen op een zolderkamer is vrijwel altijd een must. Het grote voordeel van het inbouwen van deze meubels, is dat je alle ruimte optimaal kunt benutten. Je kan natuurlijk zelf aan de slag met wat planken en een zaag maar voor het beste resultaat kun je het inbouwen het beste overlaten aan een specialist, zoals MIMI interieurbouw. Een professional kan namelijk altijd met je meedenken over de beste keuzes en jij hoeft je verder nergens druk om te maken. Weer een zorg minder.

Kies de juiste kleur

Onderschat nooit wat kleur met een ruimte kan doen. Kleuren hebben invloed op hoe groot, klein, breed of smal de kamer lijkt. Een zolderkamer kun je gemakkelijk groter doen lijken met een lichte kleur. Je kunt hier het beste een witte of lichte pastelkleur voor gebruiken. Verfgroen heeft een collectie prachtige kleuren, waaronder natuurlijk zachte en lichte tinten. Daarnaast is hun verf ook nog eens gezond? Ja, dat lees je goed. De verf van verfgroen absorbeert namelijk CO2 en is 100% ecologisch

Hout, vloerbedekking of parket?

Welke vloer je op je zolderkamer legt, ligt natuurlijk geheel aan je eigen smaak. Toch is het handig rekening te houden met de functie van de kamer. Wordt het een werkruimte? Dan kan een houten vloer geschikt zijn, terwijl je in een slaapkamer misschien eerder voor vloerbedekking zou kiezen,  voor een wat knusser gevoel. Houd wel in je achterhoofd dat de zolder boven alle andere kamers in het huis ligt. Dit betekent dus automatisch dat een parketvloer wellicht geen goede optie is omdat dit toch een ‘gehorige’ vloer is. Heb je geen andere keuze? Wellicht dat een vloerkleed dan kan helpen om het geluid wat te dempen. Perez Vloerkleden heeft ongetwijfeld iets in jouw smaak met ruim 50.000 vloerkleden waar je uit kunt kiezen. Ohhh, dat wordt shoppen!

Denk aan de loopruimte 

De allerlaatste tip die wij je willen meegeven is misschien wel één van de belangrijkste. Ongeacht de functie is het bij een zolderkamer super belangrijk dat je denkt aan de loopruimte. Bijna niets irritanter dan iedere dag je hoofd stoten aan de schuine muren omdat je iets te enthousiast was met het bestellen van die gigantische boxspring. Denk en bekijk dus eerst goed wat de opties zijn en waar je het best je meubels en spullen kwijt kunt voordat je als een dolle gaat inrichten. 

Wil je meer zolderinspiratie opdoen? Kijk dan bij onze wooninspiratie voor meer mooie spullen. Heb jij al een te gekke zolderruimte? Dan willen wij hem zien! Deel hem op instagram met de hashtag #letscrindel. 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp