Trend: 3D kunst aan de muur

Interieur

Of het nou een mooie zwart-wit gallery wall van het gezin is, of een canvas doek met kleurrijke popart. We hebben waarschijnlijk allemaal een vorm van kunst aan de muur hangen. Het kan zijn dat je inmiddels wel uitgekeken bent op je drieluik met bos en zonneharpen of dat je gewoon toe bent aan een nieuwe, spannendere manier van kunst aan de muur. Vandaag stellen we je voor aan vijf verschillende manieren van 3D Kunst aan de muur. 

3D muurdecoratie van hout

Hout kan goed gebruikt worden als 3D muurdecoratie. Soms wordt hout gebruikt als basis voor bijvoorbeeld een macramé of zelfs een adventskalender. Ook kun je oud drijfhout zelf decoreren en ophangen. Pas wel op met splinters en zorg ervoor dat het hout wat je ophangt goed droog en schimmelvrij is. Een 3D kunstwerk van hout vind je ook in andere vormen, bijvoorbeeld uitgesneden in de vorm van een geometrisch patroon of wereldkaart. Ook kun je zelf houten palen in verschillende lengtes zagen en die vastmaken op een stevige ondergrond. Geef elk blokje een andere kleur waardoor je 3D kunstwerk extra diepte krijgt.  

Behang, maar dan anders!

3D wanddecoratie panelen zijn een modern alternatief voor duur of saai behang, (stuc)verf of steen strips. De panelen worden gemaakt van Expanded Polystyrene (EPS) – ook wel bekend als hard tempex. Dit materiaal wordt al decennia lang in de bouw en infrastructuur gebruikt om te isoleren en om geluids- en trillingshinder te voorkomen. Decoratie panelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitstralingen. Denk bijvoorbeeld aan een: beton-, (bak)steen-, hout-, of marmerlook. Ideaal voor bijvoorbeeld in een industrieel of modern interieur. Daarnaast is het bij een aantal bedrijven ook mogelijk een eigen ontwerp te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie herinnering vastleggen doormiddel van deze 3D kunst aan de muur.  

Hexagoon panelen 

We hadden het in de inleiding al eventjes over fotokunst. Een leuke manier om herinneringen te delen. Maar wil je dat nou net even anders? Dan hebben wij de ideale tip voor jou. Kijk eens naar hexagoon fotopanelen. Zo’n originele vorm geeft weer een hele andere sfeer dan een ingelijste foto of een canvas doek. Zo kun je verschillende foto’s laten afdrukken en hier een mooie collage mee maken óf kun je één specifieke foto laten afdrukken op verschillende panelen. Geef je elk hexagoon tegeltje een aparte hoogte, dan ben je een echte 3D baas geworden, want niet alleen heb je in de vlakte een andere vorm weten te creëren, ook de diepte varieert per punt.

3D wanddecoratie in het groen

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Planten hebben heel veel verschillende voordelen. Zo hebben planten niet alleen invloed op de uitstraling van je omgeving, maar dragen ze ook bij aan de luchtzuivering van je huis. De kleur groen zorgt voor rust én daarnaast hebben planten een isolerend en geluiddempend effect.

Groen in de vorm van mos of planten kun je terug laten komen in verschillende vormen, bijvoorbeeld in een 3D kunstwerk aan de muur óf een geheel vullende groene muur. Een groene 3D wanddecoratie komt in vele vormen en maten; rond, zeshoekig, vierkant, wat je ook maar kunt bedenken.

Je kunt een 3D kunstwerk voor aan de muur natuurlijk kopen via CRINDEL of je gaat gewoon zelf aan de slag!

Een abstract 3D schilderij in het wit

Ook deze abstracte 3D schilderijen zijn niet meer weg te denken in een modern interieur. Het is een ware eyecatcher en geeft de woonkamer net dat extraatje. Dit soort 3D canvas schilderijen zijn verkrijgbaar is diverse kleuren en afmetingen. Combineer bijvoorbeeld een groot imposant 3D schilderij met een kleinere variant. Deze 3D schilderijen hebben een effen kleur voorzien van een reliëf structuur, waardoor de schaduwen en het lijnenspel een echte blikvanger vormen. Deze vorm van 3D kunst aan de muur past in vrijwel iedere woonkamer, maar doet het vooral goed in een modern, basic en Scandinavisch interieur.

3D DIY

Voelbare 3D kunst voor aan de muur bestaat uit een canvas of doek met items erop waar je je vingers overheen kunt laten gaan. Denk hierbij aan mos of planten, zand, touw of kralen. Deze vorm van kunst kun je  ook heel gemakkelijk zelf maken. Dat scheelt niet alleen in je portemonnee, het is ook een hele leuke en creatieve manier om de 3D trend terug te laten komen in jouw woning.

Wat heb je nodig?

  • Een canvas doek
  • Verf 
  • Seconde lijm 
  • Dingen die je gaat plakken, denk bijvoorbeeld aan oude knopen uit je knopen potje waar je nooit iets mee doet, of gebruik/zoek schelpen van een fijn vakantieoord. 

Stap 1: Begin met het verven van het canvas doek en bepaal een vorm waarin je de schelpen/knopen gaat plakken. 

Stap 2: Plak de schelpen/knopen etc. op het canvas op een manier die jou aanspreekt

Stap 3: Laat alles goed drogen en hang het aan de muur! 

Nu je een goed beeld hebt van deze 3D trend, wil je ongetwijfeld zelf aan de slag. Kies je voor schelpen, hout of planten? Deel je creatie in ieder geval via Instagram met de hashtag #letscrindel. Nog geen genoeg van dit soort interieurtips? Bij onze woontips vind je nog veel meer leuke blogs met tips voor huis, tuin en kantoor. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp