Thuis door Corona? Vier woontips om er het beste van te maken!

Interieur

Het Corona virus houdt het hele land in haar greep. Nu scholen, horeca en sportgelegenheden massaal de deuren gesloten hebben, zitten veel mensen noodgedwongen thuis, vaak met de kinderen die niet naar school kunnen. De komende drie weken komt daar geen verandering in. Dus, wat kun je doen met al die tijd nu je in je eigen woning opgesloten zit en misschien niet aan het werk kunt? Wij zetten voor jou wat makkelijke klusjes op een rij die je gaan helpen om niet alleen de tijd door te komen maar om zelfs ook beetje te genieten.

Tijd voor orde op zaken

Nu de wereld op zijn kop lijkt te staan, is het misschien des te fijner om thuis alle zaken op orde te hebben. Stroop de mouwen dus maar op en haal de emmers met sop te voorschijn want nu is het dé tijd om alles spik en span te maken. Ruim je woning bijvoorbeeld een flink op. In onze blog over de Marie Kondo methode kun je lezen hoe je dat het beste kunt doen. Daarnaast heb je nu de tijd voor de wat lastigere huishoudelijke klussen. Zeem bijvoorbeeld eens goed de ramen, ontkalk de badkamer, haal met een ragebol alle spinnenwebben weg en sop je lades uit. 

Tijd voor lastige klussen

Wil je al weken dat schilderijtje ophangen? Zijn er nog schanieren die wat verstelwerk en olie kunnen gebruiken? Er zijn ongetwijfeld honderd klussen waar je voorheen nog niet aan toegekomen bent. Denk aan het schoonmaken van de wasmachine en afzuigkap, een keer de zware bank van zijn plek om er eens goed onder en achter schoon te maken, het schilderen van de plinten of kozijnen, het wassen van de gordijnen, het vervangen van het vilt onder de stoelpoten of het overpotten van die ene plant die uit zijn voegen groeit. 

Tijd voor de tuin

In onze blog over moestuinen, kun je precies lezen wat je kunt doen om je moestuin in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Nu de regen eindelijk ons luchtruim verlaten heeft en je misschien toch niet naar je werk kan, kun je net zo goed de schoffel tevoorschijn toveren en de tuinhandschoenen aantrekken. Lekker in de tuin bezig zijn, is ook heerlijk wanneer je kinderen hebt. Nu ook de sportscholen dicht zijn, is tuinieren voor kinderen een leuke en leerzame manier om in beweging te zijn. Laat ze zaadjes planten, blad aanharken of het tuinpad vegen. Misschien gebeurt het dan niet feilloos, zeker bij jonge kinderen, maar het gaat erom dat ze lekker bezig zijn en misschien ook even afleiding hebben van de hele toestand om ons heen.

Tijd voor elkaar

Is je woning al helemaal op orde, is het huiswerk gemaakt en staat de moestuin in bloei? Dan is er ruimte voor elkaar. Samen kun je hele leuke dingen doen waarvoor je niet eens de deur uit hoeft. Bouw een tent of eigen fort, kijk een film, kook iets unieks of maak bijvoorbeeld samen een nieuw interieurplan en bekijk wat er anders of beter kan. Misschien kun je je bed verplaatsen, of voelt een nieuwe kleur op de muur prettiger. Ga anders samen op de bank zitten en scroll eens door alle pagina’s met wooninspiratie die je kunt vinden op Crindel. Wedden dat er wat inspirerend voor je bij zit! 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp