Vijf tips voor een moderne badkamer

Interieur

Wil jij je badkamer ‘upgraden’? Misschien een wat modernere, strakkere look? Zoiets zoals je wel eens ziet in de mooie designbladen? Dat kan, en dat kan ook gemakkelijker dan je denkt. Crindel heeft voor jou wat tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen om jouw badkamer een mooie, moderne look te geven.

Tip 1: Less is more

Tierelantijntjes en snuisterijen horen niet thuis in de moderne badkamer. Een moderne badkamer kenmerkt zich vooral door strakke lijnen en een beperkt kleurenpallet. Zorg dus voor strak gestucte muren, of een mooie grote tegel voor de op vloer of tegen de wand. Om ervoor te zorgen dat de hele boel niet te eentonig wordt, kun je een zogenaamde ‘backsplash’ toevoegen achter de wastafel of in de douche. Deze backsplash kan bestaan uit een mozaïek van kleinere tegeltjes in ongeveer dezelfde kleurstelling als de rest van de badkamer.

Tip 2: Materialen Mix

Een moderne badkamer kan extra sprekend worden door een juiste mix van materialen. Denk bijvoorbeeld aan strakke tegels op de wand, een gelakte, houten wastafel en misschien een glazen douchewand.  Of wellicht kun je een wit gestucte wand combineren met ijzeren rekken en stenen waskommen om een industrieel tintje toe te voegen aan het geheel. Wat je ook kiest, probeer te visualiseren hoe deze materialen elkaar aanvullen zonder dat het een te drukke bedoeling wordt.

Tip 3: Ruim je rommel op

Als er iets is wat een moderne badkamer heeft, dan is het voldoende opbergruimte. Dat betekent dus geen overvolle planken in de douche met flessen shampoo en douchegel en geen handdoeken die nonchalant over rekjes heen hangen. Zorg ervoor dat alles strak en opgeruimd is. Vind je het misschien iets te kaal aandoen zonder je spulletjes bij de wasbak? Zet dan één of twee decoratieve items neer of plaats een mooie plant in een hoek van de badkamer. Die zorgt direct ook weer voor wat kleur zonder dat het rommelig wordt.

Tip 4: Light it up

Vrijwel elke badkamer beschikt over praktisch licht. Dit zijn lampen in het plafond die de ruimte in één keer globaal verlichten. Klaas is kees, toch? Maar wil je wat net wat extra’s aan je moderne badkamer toevoegen? Kijk dan naar functioneel licht of sfeerverlichting. Functioneel licht verlicht alleen dat stuk van de badkamer wat jij op dat moment gebruikt, zoals bijvoorbeeld de spiegel boven de wasbak of de rand van je bad. Bij sfeerverlichting kun je de kleur en temperatuur van het licht regelen waardoor jou badkamer net een extra accent krijgt. 

Tip 5:  Dompel je onder

Heb je ruimte voor een bad? En wil je een moderne look creëren? Dan kan het soort badkuip en de plaatsing van het bad een hoop uitmaken. Zo is een bad wat verzonken is in de vloer extra verleidelijk en geeft het zeker een moderne uitstraling. Als een verzonken bad niet mogelijk of gewenst is, kijk dan of je het bad los kunt plaatsen van muren of wanden. Hierdoor wordt jouw badkuip een soort ‘center-piece’ van jouw badkamer en geeft het een gevoel van ruimte wat hoort bij de moderne badkamer. 

Wil je nog meer badkamer inspiratie opdoen? Kijk dan even bij onze badkamer- of interieurspecialisten op onze pagina Wooninspiratie. Zij kunnen niet alleen laten zien wat voor moois zij al gerealiseerd hebben, ze kunnen je ook adviseren en helpen als het om jouw eigen badkamer gaat.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp