Waarom een goed dekbedovertrek een investering waard is

Interieur

Wanneer je online shopt voor een dekbedovertrek, is er in ieder geval keuze genoeg. Van kleine tot grote prijzen, van eenpersoons tot enorm of van een effen kleur tot een bont dessin, de keuze voor een dekbedovertrek is enorm. Toch denken veel mensen misschien net iets te licht over de aanschaf van een dekbedovertrek want… Een goed dekbedovertrek haalt het beste uit je dekbed en zorgt voor het beste slaapcomfort. Pak daarom nog even die bak koffie en lees even met ons mee want er komt meer kijken bij een goed dekbedovertrek dan je denkt.

Stof tot nadenken

Allereerst is er natuurlijk de stof waarvan een dekbedovertrek gemaakt is. Een gouden regel is hierbij; vermijdt synthetische stoffen. Synthetische stoffen zijn namelijk niet alleen slecht ademend waardoor je ‘s nachts klam en bezweet kunt wakker worden, deze stoffen kunnen ook microplastics loslaten die we kunnen inademen of inslikken en die schade kunnen toebrengen aan onze gezondheid. Kies voor natuurlijke stoffen als het gaat om je slaapkwaliteit, zoals bijvoorbeeld katoen. Een dekbedovertrek van katoen kan het hele jaar door gebruikt worden. Katoen absorbeert vocht en is luchtdoorlatend. Wil je helemaal op de biologische tour? CRINDEL specialist Yumeko heeft een uitgebreide collectie met 100% biologisch en/of fairtrade beddengoed.

Alternatieven voor katoen

Katoen is niet het enige natuurlijke materiaal waarvan goed beddengoed gemaakt kan worden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan linnen, flanel of satijn. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo is linnen robuuster dan katoen en van nature antibacterieel waardoor huisstofmijt geen kans krijgt. Maar, je moet houden van het kreukelige effect van linnen. Satijn is niet echt een losstaand materiaal maar eerder een weeftechniek. Katoensatijnen dekbedovertrekken hebben dezelfde voordelen als katoenen dekbedovertrekken met dat verschil dat het materiaal een glanzende look heeft. Daarnaast is het een strijkvrij product wat betekent dat het vanuit de wasmachine direct je bed weer op kan (mits het droog is natuurlijk). Flanel is geruwde katoen of wol. Het is dus – net als satijn –  geen aparte stof op zichzelf maar het is gemaakt van los gesponnen garen wat op een bepaalde manier geweven is. Flanel is warm en zacht en zeer geschikt als dekbedovertrek in de wintermaanden. CRINDEL’s specialist Walra verkoopt diverse soorten dekbedovertrekken van zowel katoen, satijn als flanel. Oh, dat wordt heerlijk uitslapen.

Size does matter!

Er zijn weinig dingen vervelender dan je beddengoed wat zich oprolt in je dekbedovertrek. Bah! Kun je weer opnieuw beginnen met opschudden, en daar sta je dan, midden in de nacht. Één van de belangrijkste redenen om te investeren in een goede kwaliteit dekbedovertrek is de pasvorm. Wanneer je een prachtig, donzen dekbed hebt, dan wil je er ook een goed passende overtrek omheen die niet alleen de beste eigenschappen van je dekbed benadrukt maar ook nog eens goed blijft zitten. Over goed zitten gesproken, zaken zoals een afsluitbaar onderstuk, een goede instopstrook, en een goed formaat bijpassende kussens mogen ook niet vergeten worden. Deze dragen allemaal bij een een optimaal slaapcomfort. CRINDEL’s specialist SNURK gaat daarin zover dat ze zelf een gratis ‘op maat’ service aanbieden waarbij ze met liefde bijvoorbeeld een overtrek inkorten, een rits onderin zetten, of een extra grote kussensloop voor je maken.

Ben je nog wakker? Of ben je al weggedroomd bij al dat gepraat over heerlijke dekbedovertrekken? Als je nog even verder weg wilt dromen, zweef dan eens door onze wooninspiratie, boordevol heerlijke woonideeën. Of lees nog even wat meer bij onze tips. Heb je zelf een mooie tip of leuk idee voor een dekbedovertrek? Deel dit dan met ons op Instagram met de hashtag #Letscrindel.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp