Warm en knus binnenshuis

Interieur

Wanneer je denkt aan een warm interieur dan denk je misschien meteen aan warme, donkere kleuren, een overdaad aan kussens en dekens en vooral een hoop accessoires. Een echt nestje, om het zo maar te zeggen. En hoewel nestjes heel gezellig kunnen zijn, kunnen ze soms ook wat rommelig en onrustig ogen. Hoe creëer je nou een gezellig plek, die geborgenheid en warmte uitstraalt, zonder dat het direct rommelig oogt of gepaard gaat met heel veel tierelantijntjes? Wij hebben enkele tips voor jou op rij gezet.

Kleurenwaaier

Dacht jij direct aan een warme kleur voor op de muren? Voor een knus interieur kun je het beste juist een neutrale kleur kiezen. Kleurtonen zoals beige, zacht wit, kiezelgrijs of misschien zelfs een koele, donkere, blauwe kleur kunnen juist erg goed gecombineerd worden met een gezellig interieur. Wanneer je namelijk kiest voor hele warme tinten zoals perzik, roest of roodbruin, dan komen de muren al snel op je af, zeker wanneer je deze kleuren combineert met een vol en gezellig interieur. Hou het daarom rustig en creëer een knusse woon- of slaapkamer met name door de juiste accessoires en meubelen te kiezen voor je inrichting.

Warme materialen

Van plastics en kunststof wordt niemand echt warm. Wil je echt voor de knusse look gaan die meteen een gevoel van warmte geeft, dan kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen en jute. Niet alleen voelen deze materialen van nature al ‘aaibaar’ aan, ze hebben vaak ook nog eens een zachte en warme kleur van nature. Materialen zoals marmer, glas en metaal zijn ook te combineren met een warm interieur maar alleen wanneer ze spaarzaam worden toegepast. Een houten vloer voelt al direct beter dan bijvoorbeeld laminaat en linnen gordijnen ogen veel natuurlijker en knusser dan glinsterende, polyester stoffen.

Vormgeving

Momenteel zien we veel strakke en harde lijnen terug in interieurs. De Scandinavische look staat bijvoorbeeld bekend om haar eenvoudige look met rechte lijnen zonder al teveel poespas. Bij een warm interieur mag het allemaal weer wat zachter en glooiender. We zien hier vooral meer organische en ronde vormen terugkomen in stoelen, banken en tafels, maar ook de woonaccessoires mogen weer zachter en ronder. Wil je jouw eigen interieur net wat meer warmte geven, ga dan voor meubelen en accessoires met een wat bolvormigere, rondere look.

Patronen

Wanneer je je interieur uitbreidt met accessoires, kun je lekker los gaan met warme kleuren en leuke motieven.  Maak het hierbij niet te bont. Kies één of twee hoofdtonen waarbij je kunt variëren in tint. Wanneer je op jacht gaat naar kussens, spreien of kleden om je interieur mee aan te kleden, kies dan vooral voor gebreide, gehaakte en rustige patronen Wanneer je een lichtere, warmere kleur hebt uitgekozen voor de muur, kun je bij je woonaccessoires kiezen voor zowel een warme kleur, alsook een neutrale kleur. Let bij dat laatste wel op dat het niet te eentonig wordt. Een mooie, diepe kleur kan juist wat spannends toevoegen aan een verder kalm interieur. Heb je een donkere of koelere kleur op de muur, dan kun je het beste een hele warm kleur als contrast toevoegen, zoals roestbruin, koraal of mosterd. 

Advies

Wil jij ook een warme look maar loop je vast in de uitvoering, vraag dan eens om raad bij één van onze stylisten of interieurontwerpers. Kijk ook eens bij wat andere tips voor meer inspiratie voor in en om je huis. 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp