Wat is de beste vloer voor jou?

Interieur

Een goede vloer kiezen, is lang niet altijd makkelijk. Er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld eens aan de soort ruimte, het geluidsniveau, het onderhoudsgemak of de duurzaamheid van je toekomstige  vloer. Kortom, het is geen pakje boter wat je even bij de buurtsuper haalt. Wij gaan je helpen om de keuze iets makkelijker te maken door de meest gekozen vloeren, inclusief voor- en nadelen, voor jou op een rijtje te zetten. Dus, zet nog even een kopje thee en laat je mee voeren in de wereld van vloeren.

Welke zaken zijn van belang?

Ongeacht de vloer die je kiest, moet je met enkele zaken rekening houden. Past je vloer bijvoorbeeld bij de rest van je interieur? Wanneer je bijvoorbeeld voor een hele romantische look gaat, is een superstrakke vloer misschien niet wat je zoekt. Wil je de ruimte groter of kleiner doen lijken? Afhankelijk van de kleur en legrichting van je vloer, kun je ervoor zorgen dat een ruimte intiemer wordt, of juist ruimtelijker. Is de vloer bestemd voor een natte of droge ruimte? hoewel het tegenwoordig prima mogelijk om waterbestendig laminaat in de badkamer te leggen, kiezen veel mensen nog voor tegels in de douche. Komt jouw nieuwe vloer te liggen in een appartement of een vrijstaande woning? Dat is belangrijk omdat er zeker bij appartementen regels zijn met betrekking tot het geluidsniveau van jouw vloer. En wie zijn de gebruikers van de vloer? Jij plus je hele gezin inclusief de hond of kat? Of jij alleen?

De Gietvloer

De gietvloer is een mooie Eye-catcher voor in je woning. Gietvloeren zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Het enige nadeel is dat je ze niet mee kunt nemen naar een andere/nieuwe woning. Één van de specialisten op CRINDEL die gespecialiseerd is in gietvloeren is Motionvloer. Hun vloeren worden gemaakt van duurzame materialen, zonder chemicaliën, metalen of andere schadelijke stoffen. Hun vloeren zijn zogenaamde ‘zachte’ vloeren met een dempende werking. Een speciale coating zorgt ervoor dat de gietvloer extra beschermd is tegen slijtage. Ook Caracterr biedt prachtige gietvloeren zoals Caracterr Smooth Betonlook. Dit is een gietvloer met een ruige look die wordt verkregen door het mengen van 2 kleurcomponenten. Het contrasteert mooi met de warme materialen van meubels, behang en tapijt. En vloerverwarming is geen enkel probleem.

De Tegelvloer

Tegelvloeren zijn bijna niet meer weg te denken uit onze woningen. Niet alleen is het een vloer die zich door de jaren heen continue bewezen heeft, met de formaten, kleuren en patronen in tegels kun je eindeloos blijven spelen. Een nadeel van een tegelvloer is dat deze soms kouder aan kan voelen en glad kan zijn. Daarom is het van belang om te informeren naar de ‘slipwaarde’ (de ruwheid van het oppervlak) zeker wanneer je de tegels wilt leggen in natte ruimtes. Een specialist zoals Totaaltegel kan je alles vertellen wat je wilt weten. Met ruim  twaalf jaar ervaring met elke denkbare tegel weten zij exact wat het beste bij jou past. Of het nu gaat om Franse Bourgondische dallen, Travertin Noce of Masai Beige Rett  (en ja, dat zijn allemaal tegels), Totaaltegel is overal in thuis dus bekijk snel hun projecten op CRINDEL.

De Houten vloer

Een houten vloer is en blijft een parel om naar te kijken. Ze zijn warm, ogen fantastisch en zijn een duurzaam product. Bij houten vloeren is het wel oppassen met water want daar houdt de vloer niet van en bij grote temperatuurwisselingen kan een houten vloer gaan ‘werken’. Verder zijn houten vloer gemakkelijk in onderhoud en een milieuvriendelijke keuze. Met houten vloeren kun je ook eindeloos variëren als het gaat om patronen, stijl en tinten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de prachtige projecten van Dadawood. Met hun klassieke visgraatvloeren of vloeren in Hongaarse punt haal je een absolute, sublieme look in huis. Ook bij VloerenExclusief kun je terecht wanneer je op zoek bent naar een ambachtelijke en exclusieve houten vloer. Beide specialisten staan je graag te woord bij al je vragen en ideeën.

Niet nieuw maar opknappen!

Wanneer een houten vloer na jarenlang gebruik zijn beste tijd gehad lijkt te hebben, bedenk je dan dat een houten vloer heel goed te renoveren is. Met andere woorden, een houten vloer is relatief gemakkelijk op te knappen wat jou weer een hoop geld bespaart. Met het Bona Inspiration Vloerstyling concept kan je jouw houten vloer laten renoveren en realiseren in de stijl die jij wilt. Of het nu gaat om een Nordic Shimmer stijl, Garden Atmosphere, de stijl Malibu Dreams of de Touch of Grace, Bona kan jou helpen om je vloer weer helemaal in stijl te brengen zodat jij weer de vloer hebt die jouw woning verdient.

Wil je nog meer vloeren en projecten bekijken? Bezoek dan onze wooninspiratie en laat je meevoeren door alle het moois wat onze CRINDEL specialisten te bieden hebben.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp