De belangrijkste voordelen van een zit-sta bureau

Kantoor
kantoor

Dat zitten ongezond is, hoor je de laatste tijd vast vaker. Daarnaast wordt zitten zelf het nieuwe roken genoemd. Toch gek dat we met z’n alle gemiddeld 8,7 uur per dag zittend doorbrengen. Steeds meer werkgevers willen een ergonomische werkplek voor hun werknemers. En dat is helemaal niet gek gezien de vele lichamelijke klachten die het lange zitten kunnen veroorzaken. Een te lange tijd doorbrengen in dezelfde houding is helemaal niet goed voor je, ieder lichaam heeft beweging en vooral afwisseling nodig. 

De oplossing is een zit-sta bureau. Twijfel je nog of je een zit-sta bureau moet aanschaffen? Lees dan snel verder want in deze blog zetten wij de belangrijkste voordelen van staand werken op een rij. 

Wat is een zit-sta bureau?

Allereerst wat algemene informatie. De zit-sta bureaus zijn een overgevlogen trend vanuit de grotere bedrijven zoals Google en Facebook. Met een zit-sta bureau kun je makkelijk afwisselen tussen staand- en zittend werken. Naast dat je zo’n 50 extra calorieën per uur verbrand komen er nog veel meer voordelen kijken bij deze trend. 

staan

Productiviteit, creativiteit & concentratie 

Als deze drie kernwoorden geen ideale werkdag omschrijven, dan weten wij het ook niet meer. Met een zit-sta bureau zorgt je automatisch voor een betere gezondheid. Wanneer je afwisselt tussen zittend en staand werken, verminder je (mogelijke) lichamelijke klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nek- en schouderklachten en/of rugpijn. 

Ook wanneer je al langer last hebt van rugklachten zal je het staand werken waarschijnlijk als prettig ervaren. Dit komt omdat staan een natuurlijke houding geeft aan jouw rug. Hiermee zouden de rugklachten wellicht kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. 

Een derde voordeel is dat wanneer je staat jouw hart ongeveer 10x meer bloed door het lichaam pompt dan wanneer je zit. Hierdoor krijgen jouw hersenen meer zuurstof en zorgt dit voor een verhoogde concentratie en meer creativiteit. 

Energy to the max

Je kunt het je vast niet voorstellen, maar wanneer je vaker afwisselt tussen het staan en zitten zal je automatisch meer energie krijgen. Wanneer je alleen maar zittend werkt, zal je namelijk sneller een futloos gevoel ervaren. Je zult vast wel merken dat dit negatieve invloed heeft op jouw effectiviteit. Daarnaast kan het constant staan ook negatieve gevolgen hebben. Het kan zijn dat je na een tijdje gaat hangen wat ook weer niet goed is. Een goede afwisseling is dus erg belangrijk. Wanneer je dit bij blijft houden zal je vanzelf merken dat je meer energie overhoud na zo’n waardevolle werkdag. 

bureaustoel

Daarnaast kan deze vorm van weken belangrijke ziekten zoals obesitas, hart- & vaatziektes en diabetes II in sommige gevallen kunnen worden voorkomen. Alleen maar gezondheidsvoordelen dus. 

Combineer een zit-sta bureau met bijvoorbeeld luchtzuiverende planten, een passend bureau en enkele makkelijke oefeningen die je kunt doen tijdens je werk, waardoor je zo gezond blijft als een vis en je het verzuim op kantoor naar beneden brengt. 

Bureaustoel 

Wanneer je toch niet anders kunt dan het grootste gedeelte van jouw werkdag zittend door te brengen, is het handig om te investeren in een goede bureaustoel. Let erop dat deze stabiel is, versteld kan worden en dat de rugleuning een S vorm heeft. Op deze manier kun je rug-, schouder-, en nekklachten alsnog tegen gaan. 

Het allerbelangrijkste wat we je kunnen meegeven, is het regelmatig afwisselen van jouw houding. 

We hopen je geholpen te hebben met het op een rijtje zetten van deze voordelen. Ben jij van plan een zit-sta bureau aan te schaffen na het lezen van onze blog? Laat het ons dan zeker weten via onze socials! 

Menu
Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp