De laatste kantoortrends op een rij

Kantoor

Een kantoorpand (opnieuw) aankleden kan zeker een uitdaging zijn. Het kantoor moet een ruimte zijn waar iedere werknemer productief en geconcentreerd te werk kan gaan. Maar wie dacht dat het bij een eenmalige inrichting van een kantoor zou blijven, heeft het mooi mis. Zeker met de opkomst van thuiskantoren, is je werkplek – aan huis of verder weg – net zo onderhevig aan trends als elke andere ruimte. Maar wat zijn de laatste trends? Pak de koffie er maar bij want wij gaan het je vertellen. 

Het draait om beleving 

Bij het inrichten van jouw kantoorruimte gaat het niet alleen maar om het juiste meubilair. Het is belangrijk dat je de identiteit van het bedrijf ‘in mind’ houdt wanneer je jouw  kantoor aan gaat kleden. Waar staat jouw bedrijf voor en wat wil je uitstralen? Hierbij draait alles om de beleving, niet alleen voor jou en je collega’s, maar ook voor je gasten en eventuele klanten moet het kantoor voelen als een fijne plek. 

Zo moet je volgens de Amerikaanse economen Pine & Gilmore, als het gaat om optimale beleving, rekening houden met vier verschillende aspecten. 

  • Entertainment (wordt de werkplek als ‘fun’ ervaren?)
  • Educatie (heb je alle waardevolle informatie bij de hand?)
  • Onsnapping/ontspanning (opgaan in een beleving of sfeer van een ruimte)
  • Estetiek (opgaan in de schoonheid van een ruimte)

Wanneer je rekening houdt met alle vier, heeft een jouw kantoor potentie voor een optimale beleving en dus werksfeer. Bij entertainment kun je bijvoorbeeld denken aan de lampen van Rrudi. 

Office Jungle

De volgende trend: wees niet zuinig met groen. Daarmee bedoelen we niet de kleur op de muren, maar planten. We schreven al eerder over hoe groen niet alleen zorgt voor een gezellig sfeer, maar ook meewerkt aan een productieve, creatieve en ontspannen werksfeer. Geen groene vingers en dus geen idee hoe je dit aan moet pakken? Geen zorgen! Daar weet Draumr wel wat op. Van ingelijste kunstwerken van mos tot combineerbare muurpanelen tot symbolen zoals hashtags, letters of toilettekens in het groen.

Naast de kunstwerken van groen die we eerder besproken hebben, zijn roomdividers met planten anno 2021 een heuse trend geworden. De roomdividers van Moswens creëren niet alleen dat extra beetje sfeer op je werkplek, de wanden hebben ook nog eens een akoestische werking. Zo vang je twee vliegen in één klap! 

Soft-seating & zit-sta bureaus

Termen die je wellicht niet iedere dag gebruikt. Toch bieden beiden een perfecte oplossing voor het spanningsveld van de gemiddelde werknemer. Iedereen wil namelijk efficiënt en geconcentreerd te werk kunnen gaan, zonder met rugpijn thuis te komen. Met een houten bureau en zwarte bureaustoel kom je er tegenwoordig niet meer. Met leuk bedoelen we hip, modern, en zo relaxt mogelijk. Soft-seating is dan natuurlijk de ideale oplossing. 

Zit-sta bureaus bestaan al jaren bij de grotere bedrijven zoals Instagram en Google. Nu de trend ook is omarmd door Europa vliegen deze bureaus de winkel uit. Met de zit-sta bureaus creëer je een actieve houding tijdens het werken en blijf je lekker geconcentreerd en efficiënt bezig. 

Professioneel advies 

Mocht je er met onze bovenstaande tips niet uitkomen, laat het dan over aan de professional. Anneke op ’t Hoog is interieur stylist van beroep. Naast advies voor woningen neemt zij ook werkruimtes onder handen. Door de styling van het interieur naadloos aan te laten sluiten bij de identiteit van jouw bedrijf, wordt jouw kantoor niet alleen een hele fijne werkplek maar ook nog eens een visitekaartje. Het uitbesteden van de inrichting van je kantoorruimte hoort in ieder geval bij de trends van de komende jaren. Er komen namelijk steeds meer bedrijven die zich bezighouden met het inrichten van kantoorpanden. 

Kleine extra tips

Licht hout: In het najaar van 2021 zien we veel lichte houtsoorten steeds meer terug op de werkvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de houten vloeren van Martijn de Wit.

Eyecatchers: Een groot of kleurrijk statement piece is een goede manier om de aandacht naar een specifiek punt te trekken. Een eyecatcher zet de toon voor de ruimte. Kijk eens naar een mega plant (groen!!) met kleurrijke plantenbak of een grote kantoorboom in het midden van de kantine, van bijvoorbeeld Capi Europe.

Kunst aan de muur: Kunst zorgt ervoor dat een ruimte meer persoonlijkheid en kleur krijgt. Dit kan invloed hebben op hoe een bezoeker/klant naar het bedrijf kijkt. De kunstwerken van Kunssst geven niet alleen sfeer, ze verbeteren ook de akoestiek in een ruimte.

Wil je meer tips over hoe jij je kantoor op en top kunt inrichten? Check onze blogs voor meer leesmateriaal. 

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp