Hoe kies je een passend bureau?

Kantoor

Voor vrijwel elk beroep is een bureau een vereiste. Ook al sleutel je de hele dag aan auto’s, dan nog zul je zo nu en dan de administratie moeten doen. Maar, hoe kies je nu een geschikt bureau wat aan al je eisen voldoet? Daar gaan we je vandaag mee helpen, dus, pak die bak thee erbij en lees even lekker met ons mee.

De eisen

Natuurlijk heb je direct een aantal eisen, zoals bijvoorbeeld wat je voor een bureau over hebt. Misschien heb je ook een uitgesproken wens wanneer het gaat om kleur, materiaal, vorm enzovoorts. Het is goed om al deze eisen voor jezelf op papier te zetten zodat je weet waar je rekening mee moet houden wanneer je op jacht gaat naar jouw perfecte bureau. Wat je ook kiest, alles heeft zijn na- en voordelen. Zo hou je een glazen bureau gemakkelijker schoon dan een houten bureau, maar er komen ook veel eerder krassen in. Een hoek bureau is handig wanneer je een kleinere ruimte tot je beschikking hebt, maar is ook vaak duurder qua prijs. Kijk goed wat je allemaal kunt vinden op de markt voordat je een keuze maakt.

Weet je het helemaal niet meer? Vraag dan eens wat informatie op bij BEUK meubelen. Zij hebben een mooi assortiment bureau’s en kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

Heb je hier al over nagedacht?

Wat is het doel van je bureau? Doe je alleen zo nu en dan de administratie, of ga je ook ontwerpen maken? In dat laatste geval zul je veel meer ruimte nodig hebben om al je papieren en pennen kwijt te kunnen. Kijk dus goed naar de afmeting die je wilt hebben en of je deze ook daadwerkelijk kwijt kan. Voor een bureau waar je alleen een computer op kwijt hoeft, volstaat een afmeting van 90 cm diep en 100 tot 150 cm breed. Zoek je meerdere bureaus en wil je deze bijvoorbeeld tegenover elkaar zetten, dan kun je kijken naar een scheidingswand tussen de bureaus zodat jij en je collega elkaar niet de hele tijd aan hoeven te kijken.

Ergonomisch verantwoord

Hoe meer tijd je achter een bureau door brengt, des te belangrijker is het om te letten of je ergonomisch correct zit. Je zit ergonomisch verantwoord achter je bureau wanneer:

  • Je met afhangende schouders je ellebogen op het bureau kunt laten rusten.
  • Je boven- en onderbenen minimaal in een hoek van 90 graden zijn.
  • Je beeldscherm op ooghoogte staat en je loodrecht naar het scherm kunt kijken.
  • Je jouw veel gebruikte voorwerpen binnen handbereik hebt.

Niet vergeten

Een goed bureau is natuurlijk niks zonder een goede bureaustoel. Kijk daarom goed naar de stoel die je in gebuikt zult nemen en of deze ook helemaal aanpasbaar is aan jou. Buiten een bureau en een stoel zijn er nog meer zaken die je ergonomie kunnen verbeteren, denk aan een voetensteun, een ergonomisch toetsenbord en de ergonomische muis.

Check ook zaken als de kamertemperatuur, je verlichting – zoals deze mooie hanglamp van Binthout, perfect voor boven je bureau – of de ruimte je inspireert en of je alles binnen handbereik hebt, inclusief de koffie.

Nog op zoek naar handige accessoires? Met duurzaam Dutch design van Studio Perspective kun je op een mooie en duurzame manier jouw kantoorruimte van A tot Z inrichten.

Is jouw kantoor helemaal op orde? Lees dan verder bij onze tips voor nog meer leuke weetjes, of shop direct verder bij onze wooninspiratie.

Crindel WhatsApp Chat
Verstuur via WhatsApp